Ukens rimelige viner, kommer primært fra Italia. Selv om det blander seg en enkelt franskmann i det gode selskap. Den røde tråden denne gangen, er vin som kan passe til høst og høstens råvarer.

Anterra Pinot Noir 2015. Italia, Sicilia. Pris kr. 129,90

På tross av at vinen kommer fra Sicilia, så eies produksjonen av sånn cirka 1600 vinbønder som er deleiere av den Nord Italienske kooperasjonen Mezzacorona. En kooperasjon som ble grunnlagt som en av de første i Italia og som i dag har i overkant av 2800 hektar vinmark ved foten av Dolomittene.

Vinen er laget på 100% Pinot Noir. Har en klassisk pinotrød farge med et aldri så lite blått skjær. Bra duft med noe bjørnebær og en anelse frukt. Med andre ord, en bra duft. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær og sitt lille hint av krydder. Bra syre og sødme. En frisk og god ettersmak. Passer bra sammen med Siciliansk kjøttloff og pasta. Vinen er for øyeblikket utsolgt men dukker opp på polet en av de første dagene. I forhold til pris, mektig bra kjøp.

Zuccarello 36 Barbera d’Asti 2015. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 150,-

Uten å skulle legge hode i pant, så tror jeg denne vinen er oppkalt etter Norges beste ishockeyspiller, New York Rangersspilleren Mats ”Zucca” Zuccarello. Vinen som er oppkalt etter mannen, er laget på hundreprosent Barbera. Har en fin mørkerød farge. Bra duft av plommer, mørke bær og hint av nøtter. Elegant frukt på smaken, fin fylde og bra syre og sødme. Lang og god ettersmak. Går fint sammen med svin og annet lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Vignobles La Montagne Côtes du Rhône 2016. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 150,-

En vin som er laget på Syrah 50%, Grenache 25%, Carignan 25%. Dyp rød med en liten blå kant. Ukomplisert duft av mørke bær, litt urter. Smaken er som duften, ukomplisert med god munnfølelse, rund og med en fin syre, sødme. En fin ettersmak. En ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Mezzacorona Pinot Grigio 2016. Italia, Trentino-Alto Adige, Trentino. Pris kr. 119,00

Her er det valuta for pengene. En vin som er laget på hundre prosent Pinot Grigio med en lys gul og et lite grønt skjær på farge. Dufter av epler, sitrus og en anelse blomster. Smaken lever opp til duften med sin fruktige friskhet. Bra syre og en god lengde. Passer fint sammen med høstens skalldyr. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.