Mer enn 60% av all vin som selges i Norge, er Bag in Box. Men vi er fortsatt ikke det land i verden som selger mest Bag in Box per innbygger. Det er USA med Frankrike på andre plass. Norge dukker første opp på en tredjeplass.

En av grunnene til det massive salget av Bag in Box, er, selv om det fortsatt selges masser av skit på boks, den utrolige kvalitets økningen på innholdet i boksene. Og i dag kan du få absolutt alle kvaliteter og typer på Bag in Box. Uansett om det er naturvin, økologisk vin, organisk vin eller helt alminnelig vin.  Det andre grunne for å kjøpe Bag in Box, er prisen. Man får rent faktisk mye mer vin for pengene enn ved å kjøpe den på flaske. Og til slutt, emballasjen i seg selv. Om man ser på noen av verdens beste restauranter med på både to og tre stjerne i Guide Michelin, så har de husets vin på 20 liters bag in box. Ene og alene for å slippe å helle ut den en flasken etter den andre, kveld etter kveld.  Og der er vi ved sakens kjerne. Man kan ta seg et glass eller to og stille boksen tilbake i skapet til neste gang man vil ha et glass eller to.
Her er tre bag in box som alle kler høsten og får en sekser på terningen.

Cantina Rossa Montepulciano d`Abruzzo 2016. Italia, Abruzzo. Pris kr. 419,90

Druen er 100 % Montepulciano. Vinen er mørk rød på farge. Bra duft av mørke bær, urter og hint av blomst. Smaken følger duften med en riktig bra balansert syre og sødme. Bra tannin. God munnfølelse. Riktig bra ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt som svin, men aller best sammen med venner og kos. Mektig bra kjøp.

McManis Petite Sirah 2015. USA, California. Pris kr. 479,-

Druene er Syrah 7%, Petite Syrah 75%, Tannat 9%. Selv om man utaler Syrah og Petite Syrah på eksakt samme måte, så er det to druer som overhode ikke er i slekt. Fargen er mørk rød, intens duft av mørke bær som kirsebær, litt krydder og en anelse sødme. Smaken har en frisk fylde. Lever flott opp til duften med sine bær, krydder. Meget bra balansert. God ettersmak. Passer til både biffen og kosen. Her er det virkelig mye vin for penga. Løp og kjøp!!

Natural Selections Dom. le Garrigon Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 469,90

Druene er Grenache 60%, Carignan 30%, Syrah 10%. Tett på en blårød farge. Bra duft av mørke bær og fint hint av urter og fat. Smaken er frisk med bra fylde og en helt ok munnfølelse. God frukt og bra balansert syre og sødme. En bra ettersmak. Passer sammen med kjøttgryter eller til kos. Meget bra kjøp.

Neste ukes rimelige viner, tar for seg en rekke bag in box som er verd å få med seg i handlekurven.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.