Ukens rimelige viner kommer fra stort sett hele verden. Alle prisene i denne ukens test ligger godt under 150 kroner.

Rolling Shiraz 2014. Australia, New South Wales. Pris kr. 129,90 83 poeng.

Mørkerød på fargen. Duft av solbær, urter og noe lakris. Smaken er bløt og fruktig. Mørke bær med små hint av fat. Bra balanse. Bra ettersmak. Passer bra til storfekjøtt og til kos. Bra kjøp.

St. Lucas Cabernet Sauvignon 2016. Argentina, Mendoza. Pris kr. 104,90 82. Poeng

Testens billigste innkjøp. Og den er verd pengene. Mørkerød på farge. En ung duft med mørke bær og tre. Smaken er ung men bløt. Den har mørke bær, en del sødme og en litt dempet syre men oppleves bra balansert. Passer best som kosevin. Bra kjøp.

Delas Saint-Esprit Côtes du Rhône 2014. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 134,90 86. Poeng

Denne ukens test desidert beste opplevelse. Mørkerød med et aldri så lite blått skjær. Duften er preget av mørke bær, litt urter. Smaken er fylt av søte, mørke bær. Riktig bra munnfølelse. Bra fylde og en riktig bra balanse mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med lam. Et ekte løp og kjøp vin.

Hvitvin

Nacré Villa Club. Frankrike, Sørvest, Gers. Pris kr. 129,90 83 poeng.

Testens morsomste flaske. Sånn rent fysisk altså. Lysegul på farge med et aldri så lite grønt skjær. En helt ok ren duft av epler og sitrus med det lille udefinerbare. Morsom smak med litt prikking på tungen av bitte litt bobler. Smaken lever bra til duften med epler og sitrus. Bra syre og sødme og en fin munnfølelse. God ettersmak. En klassisk kosevin. Bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.