Det er mai og våren har visst nok kommet noen steder i landet. Derfor er ukens rimelige viner egnet fire vårlige viner.  Tre hvite fra Soave og en enkelt rosé fra Piemonte.

Torraccia del Piantavigna Barlan Rosato 2015. Italia, Piemonte, Colline Novaresi. Pris kr: 129,90 Poeng 85/100.

Fin rosa farge. Bra duft av rips og hint av blomster. Smaken er fruktig og frisk. Samme røde bær som i duften. Bra balansert syre og sødme med en frisk ettersmak. En vin som går fint sammen med salat eller en god stund på balkongen. Meget bra kjøp.

Pieropan Soave Classico 2016 Italia, Veneto, Soave. Pris kr: 143,80 Poeng 87/100

Lys gul med et lite grønt skjær på fargen. En fruktig duft med epler, blomster og det lille udefinerbare. Smaken holder alt hva duften lover med riktig god friskhet. Bra munnfølelse og en riktig bra balanse. En lang og god ettersmak. En vin som går glimrende sammen med de fleste lette sommerretter. Meget bra kjøp.

Gianni Tessari Soave 2015. Italia, Veneto, Soave. Pris kr: 139,90 Poeng 86/100

Strågul på fargen. Bra duft av epler, sitrus og hint av blomster. Smaken er frisk med god munnfølelse. Samme epler og sitrus som i duften. Bra balansert syre. En riktig god ettersmak. En ekte kose vin. Meget bra kjøp.

La Cappuccina Monte Stelle Soave Classico 2016 Italia, Veneto, Soave. Pris kr: 129,90 Poeng 85/100

Her synes jeg man får bra betalt I forhold til pris. Lys, lys gul med et lite grønnskjær. Fin duft av epler, sitrus, fersken og hint av blomsterhage. Smaken er frisk med fin fylde. Fin frukt med epler, sitrus. Virkelig bra balanse mellom syre og sødme. En fin ettersmak. Passer fint sammen med en salat eller en stille vårkveld. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.