I dag så omtales bare en vin i spalten «ukens rimelige viner.» Grunnen er enkel, jeg smakte veldig få viner denne uken som jeg vil anbefale. Men ukens rimelige vin er noe helt for seg selv, og kan anbefales på det varmeste.

Domaine de Majas drives av ekteparet Alain og Agnes Carrère. De har en eiendom på 30 hektar som ligger rett vest for Pyreneene i Roussillon ved den lille landsbyen Caudiès de Fenouillèdes. De drev i mange år vinmarkene etter lutte raisonné – prinsipper, men la i 2007 om til økologisk drift for tydeligere å formidle særpreget i sine vinmarker. Tom Lubbe fra Domaine Matassa hjalp dem med omleggingen. Vinmarkene ligger på 350-400 meters høyde i skråninger med meget god eksponering og drenering. Beplantningen består av om lag 120 år gamle stokker med carignan, grenache noir og macabeu, samt «yngre» stokker (30-35 år) av syrah, cabernet franc, merlot, rolle og chardonnay. Klimaet påvirkes av nærheten til Pyreneene og Middelhavet. Alle vinene gjæres med stedegen gjær i gamle sementtanker, noe rustfritt stål og en liten andel i brukte fat. Stilen er svært terroirdrevet og gjenspeiler Côtes Catalan.

Område

Vingården ligger mellom Pyreneene og Vallée du Fenouillèdes i den franske delen av Katalonia. Klimaet her er spesielt med svært strenge vintre og varme, solrike somre. Det blåser tidvis mye og den tørre og strenge nordvestlige vinden fra Pyreneene og den fuktigere sjøbrisen fra Middelhavet avløser ofte hverandre. På tross av at eiendommen ligger innenfor AOC Côtes du Roussillon, velger de å klassifisere vinene sine som Vin de Pays de Côtes Catalanes for å vise tilhørighet og stolthet over dette unike området

DM Rouge 2017. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes. Pris kr. 159,90 Poeng 87/100

Druene er Grenache 30%, Syrah 70%. Ungdommelig rød farge. Meget bra duft av mørke bær og med hint av rips, urter og bitt litt blomst. Frisk, fruktig med bra fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær og urter. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En fin ettersmak. En vin som fungerer fint sammen med pasta eller lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.