Ukens rimelige hverdagsviner.

Endelig er hverdagen tilbake.

Med lommesmerter og sprengte kredittkort, så er det vel riktig og se etter rimelige viner til under 125 kroner. Og det ble funnet noen viner som virkelig var verd å drikke.

Hvite.

Dom. Preignes Le Vieux Réserve 2014. Frankrike, Languedoc-Roussillon 86 poeng

Regelen for at du får hva du betaler for, gjelder ikke her. Her er det nemlig utrolig mye vin for pengene og normalt så ville jeg lagt på noen femtilapper for denne. Fargen er gulgrønn med nydlige dufter av sitrus, epler, stikkelsbær og bitte litt blomst. Smaken imponerer med en frisk og litt ung start. Bra fylde og munnfølelse med en virkelig god balanse mellom syre og sødme. Lang og fin ettersmak. Passer glimrende sammen med salat og andre lette retter. Et ekte løp og kjøp vin.

Langwerth von Simmern Riesling 2012. Tyskland. Rheingau 86 poeng.

Lys gul på fargen. Frisk duft av sitrus, epler med hint av blomster. Fin friskhet på smaken, med en passelig fruktsødme og god fylde. En lang og fruktig ettersmak. Passer fint sammen med rester av ribba eller kosevin sammen med venner.  Et ekte løp og kjøp vin.

Røde.

Morandé Pionero Reserva Pais 2015 Chile, Maule 85 poeng

Chilenerne holder en jevnt bra kvalitet på vinene sine. Så også med denne. Blårød på fargen, dufter av solbær, urter og litt tre. Fin ung fruktighet på smak med bra syre og sødme. Fin tannin. Bra ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Rioja Vega Crianza 2013 Spania, Rioja. 83 poeng.

Mørke rød på fargen. Klassisk varm Rioja duft med mørke bær og fat. Smaken er rund og bløt med bra balansert syre og sødme. Her finner man både mørke bær og urter. En fin ettersmak. Vinen vil gå bra sammen med både gryter og sene kvelder. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.