Verdens beste pils i 2016 er det tyske Waldhaus Diplom Pils. Iallfall om vi skal tro World Beer Awards.

Pils er kanskje den vanskeligste øltypen å brygge. Iallfall om man skal brygge ”ekte” pils Forskjellen på ekte pilsner og den nå internasjonalt dominerende «Carlsberg-pils-stilen», er at ekte pilsner er nærmest ravgul. Ølet har dessuten god fylde, det har en spesiell aroma, kremaktig med en antydning av gjær og brød. Ettersmaken er lett bitter og tørr takket være en god dose saaz-humle. Mens ”Carlsberg-pils” er lysegul og vannete.

Privatbrauerei Waldhaus.

Privatbrauerei Waldhaus ble grunnlagt i 1833 av Altvogt Dietsche. Da kjøpte han gården Forsthaus Waldhaus i Südschwarzwald. Med i kjøpet fulgte det lille gårdsbryggeriet som fikk navnet Privatbrauerei Waldhaus. Et bryggeri som vokste stille og rolig de neste tretten årene da hele moroa brant opp etter et lynnedslag. Han bygde opp bryggeriet tohundre meter bortenfor det gamle og det er fortsatt der bryggeriet ligger i dag.

I 1894 ble både gård, gjestgiveri og bryggeri kjøpt opp av Johann Schmid og det hele er fortsatt i familiens eie. Og fortsatt brygger de etter de samme prinsippene som Johan Schmid. Nemlig at man kun skal bruke vann fra kildene på gården, råstoffet skal helst komme fra egen gård og tid er ikke penger. For forhaster man seg når man brygger, blir ikke ølet det man ønsker.

Vinneren er…

Privatbrauerei Waldhaus har vunnet mange priser for ølet sitt oppgjennom årene. Alt fra lokale smakinger til å få kåret en rekke ulike øl som Tysklands beste. Blant annet fikk de tysk landbruks pris ni år på rad for ølet Waldhaus Ohne Filter, et ufiltrert øl som også fikk prisen World Best Seasonal Lager 2012.

Men flaggskipet er og forblir Waldhaus Diplom Pils. 18 år på rad har det fått prisen som Tysklands beste pils, World Best Pilsner 2009, World’s Best German Pilsner 2014 og World’s Best German-Style Pale Lager i 2016.

Privatbrauerei Waldhaus brygger cirka 69.000 hl øl i året og basisen er fortsatt kun å bruke rene råvarer. Blant annet er de blant de siste bryggeriene i Tyskland som bruker kun naturhumle og ikke pellets eller humleekstrakt.

Gasthaus.

Om du har lyst til å smake de forskjellige ølene fra bryggeriet, så har fortsatt sitt fantastiske gjestgiveri, som foruten om serverer godt øl også har alt av delikatesser fra Schwarzwald. Og ikke nok med det, de holder til i Naturpark Südschwarzwald, så det finnes muligheter for masser av naturopplevelser og aktiviteter for de som liker sånt.

Adressen er:

  • Brauerei Gasthof Waldhaus
  • Martina & Thomas Zimmermann
  • Waldhaus 1,
  • 79809 Weilheim–Waldhaus
  • Telefon: +49 7755 1600

Godt Drikke kommer tilbake med smaksnotater.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.