Feit mann på diett.

Jeg har fått høre at jeg er for feit. Og det er en sannhet uten modifikasjoner.

Og blir man for feit, så må man jo gjøre noe med det. Ikke så mye for utseendets skyld, og det på tross av at jeg er rimelig forfengelig, men mer for hjerte, knær og humørets skyld.

Nå fikk jeg ødelagt knea for noen år siden, så det med å sjikanere folk med pust og stønn og lette skritt langs landeveien, er ikke et alternativ. Sykkel i mange minus med stormkast fra nord, frister ikke. Heller ikke støttemedlemskap i treningssenter er vel noe jeg har sånn særlig lyst på. Det som da står tilbake, er å innta færre kalorier enn det man forbrenner. Med andre ord, legge om livsstilen. Fortsatt så elsker jeg mat, vin og øl. Altså, når vi snakke om kalorier og sånt. Det er jo masse andre saker jeg elsker å gjøre også. Men, det var det med kaloriinntaket. Jeg vil ikke leve med sjølplaging eller minske det jeg opplever som livskvalitet. Heller vil jeg ikke vende på salatblader og vende munnviken nedover. Men jeg vil ned i vekt. Etter å ha tenkt meg grundig om i juletiden. Over ribbe, pølser, pinnekjøtt og diverse flasker med øl og vin, kom jeg frem til at mindre er bedre. Derfor ser dag ett, slik ut.

Frokost.

  1. skiver brød med Brelett og jordbærsyltetøy. Noen kopperkaffe. Også nyheter på macen.

Lunsj.

2 knekkebrød skiver med ost, tomat og agurk. Mer kaffe. Grave frem bilen og gjøre noen ærende. Vel hjemme igjen, oppskåren frukt på et fat. Godfølelse. Dæven jeg er flink.

Middag.

Jeg elsker kveite. Inneholder sånn cirka 150 kalorier pr. 100 g. Med andre ord blir fisken på cirka 300 kalorier. Med et par poteter og revet gulrot, så blir man mett og godt er det. Sammen med et glass hvitvin, Battenfeld-Spanier Mölsheim Riesling Trocken 2015, med minimalt med sødme, så ble livet perfekt.

Kveldens godsaker var en knekkebrødskive med tomat og en kopp te. Dette i stedet for pate med diverse glass vin til. Og det fungerte helt greit.

Om du har lyst til å følge med på mitt ”strev” mot lavere vekt, så følg med her onsdager. Da får du også diverse middagsoppskrifter og vinforslag for oss feite.

 

1 kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.