Ukens øl.

0

Ukens øl, er en pils.

Av og til savner jeg den tiden da pils var synonymt med øl og når man sa en halvliter fikk man en halv liter med pils. Den tiden da pils passet til alt. Uansett om det var til pølser, tippekampen på tv eller jazz på jazzklubben.  Den tiden da pils var øl og øl var godt. Så for oss som i blant går på «memory line,» her er ukens øl.

Veltins Pilsener. Tyskland, Grevenstein. Pris kr. 37,50 (33 cl.)

Veltins startet som vertshusbryggeri Kramer i 1824 i den lille landsbyen Grevenstein i Sauerland. Et sted hvor de fortsatt holder til.  I 1852 kom den første Veltins inn i bryggeriet da Clemens Veltins kjøpte bryggeriet og døpte det om til Grevensteiner Brauerei. Og det var jo et bra navn helt til tvillingene Carl og Anton Veltins overtok bryggeriet i 1893. De ga bryggeriet dagens navn, C. & A. Veltins. Den først Veltins pilsner så dagens lys i 1926.

Ølet er brygget på Vann, malt, humle, gjær. Har en klassisk pilsnergul farge og en kremet, høyt hvitt skum. Dufter som en ekte pilsner skal, av malt, gress og det bitte lille hintet av sitrus. Smaken er frisk, bra fylde og en riktig bra balansert bitterhet og sødme. Lever godt opp til duften på smak. God frisk ettersmak. Passer fantastisk bra til Miles Davis og «memory line,»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.