50% røde drue + 50% hvite druer = 100%  Philipp Kuhn.

Dette er formelen Philipp Kuhn bruker når han beskriver vinfirma sitt. Philipp Kuhn var 20 år gammel da han overtok gården fra sin far i 1992. En 20 ha stor gård som hadde vært i familiens eie siden 1700 tallet.

Philipp Kuhn har like stor fokus på sine røde viner som sine rieslinger. Når det snakkes om rødvin, så er det først og frem  Spätburgunder, Pinot Noir, men også et viss del Frühburgunder, Merlot og Cabernet Sauvignon. Han vinifiserer de røde druene på en tradisjonell måte med spontangjæring samt lagring på gamle trefat og franske eikefat.

Hovedfokuset på hvitvinen er selvfølgelig Riesling, men også Pinot Blanc, pluss Gewürztraminer, Sauvignon Blanc og Viognier. Produksjone skjer i ståltanker eller gamle tønner, noe  spontangjæres og noe med tradisjonell gjør som igjen garanterer en fin aroma og en kraftig kropp med en fantastisk holdbarhet.

Noe av det først Philipp Kuhn gjorde da han overtok gården, var å legge om til økologisk landbruk. Og han har høstet mye annerkjennelse for den jobben han gjør, blant annet så har han blitt kåret både som den «hurtigst stigende stjerne» i 2011 og en av Tysklands beste vinprodusenter. Noe man ikke kan være uenig i.

Kuhn Spätburgunder Tradition 2013. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 219,80 Poeng 90/100

Drua er hundre prosent Spätburgunder, Pinot Noir. En klar, rød farge. Herlig duft av skogsbær med hint av tørkede plommer og krydder. Smaken er frisk, fruktig med fin fylde og en god tannin. Lever fint opp til duften med sine skogsbær, men også hint av mørk sjokolade. Meget godt balansert. En elegant ettersmak. Kan med fordel brukes til lyst kjøtt, men også til kos og ettertanke. En meget god pinot noir.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.