Gotlands Bryggeri er et av mine favorittbryggerier. Det er sjelden man blir skuffet over ølet derfra.

Det har blitt brygget øl på St Hansgatan i Visby siden 1855. På den tiden lagde man mørkt øl av typen Porter og bryggeriet ble da drevet av A.L Wedins. Etter at det bryggeriet ble nedlagt, ble det litt mer himmelsktoner i lokalene, da pinsemenigheten flyttet inn. Men i 1994 flyttet Johan Spendrup inn sammen med 2 tyske kobberpanner. Johan Spendurp kommer fra en familie som har brygget øl i fire generasjoner. Det vil si i nærmere 300 år. Etter et år med mye jobb, fikk han åpnet Gotlands Bryggeri, og ble dermed Sveriges første ferskølbryggeri. Eller på godt norsk, mikrobryggeri.

Da Gotlands Bryggeriet kommer til Tromsø den 19. oktober og holder en øl-smaking sammen med Bryggeri 13 i Skippergata, så har jeg følt meg” tvungen” til å smake meg gjennom noen av deres øl. Og det var en sann svir og glede å smake Wisby Weisse igjen.

Wisby Weisse. Sverige, Visby Pris kr. 59,90

Ølet er brygget på Vann, malt (60% hvete, 40% bygg), humle, gjær. Ølet er overgjæret og ufiltrert. Derfor en fin disete gyllen farge. Klassisk hveteøl duft,  med sitrus, banan og hvetebrød. Smaken lever riktig bra opp til duften med citrus, banan, hvete, frukt og en anelse krydder. Nesten så man mister pusten av glede. Riktig bra balansert med en fin ettersmak. Et øl som passer bra sammen med lyst kjøtt, asiatisk mat og er glimrende som kose øl. Meget bra kjøp.

Du kan melde deg på øl-smakingen her. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.