Ukens øl kommer fra øl-byen Drammen.

Haandbryggeriet ble startet av fire øl-entusiaster i 2005. Temmelig hurtig fikk de rykte på seg for å være et av de mer spennende og innovative bryggeriene på mikrobryggerihimmelen. Så i 2012 flyttet de fra sine lokaler i den gamle tekstilfabrikken til større lokaler i et gammelt jernbaneverksted på Sundland. For de som ikke vet, så er Sundland også i Drammen.

2016 var et omveltende år for Haandbryggeriet. Dels trakk to av de opprinnelige eierne seg tilbake og inn på eiersiden kom en rekke mikrobryggerier samt andre investorer. Samtidig så ble sur-øl produksjonen flyttet ut til et mindre bryggeri som kun produserer sur-øl. Så fra å være 4 øl-entusiaster i 2005, så er det i dag over ti ansatte som produserer ufiltrert og upasteurisert øl. Øl fra Haandbryggeriet, finner du i en rekke supermarkeder og selvfølgelig på Vinmonopolet. Nevnte jeg at Haandbryggeriet har sin egen ølfestival med bryggerier fra både inn- og utland?

Haandbryggeriet Ardenne Blond. Norge, Drammen. Pris kr. 79,90 (50cl)

Ardenne Blond er som navnet sier, oppkalt etter Ardennene i det sydøstlige Belgia. Egentlig er ølet en stilmessig hybrid av belgisk blond, witbier samt en sleng av saison. Det er slettes ingen dårlig kombinasjon. Ingrediensene er lagermalt, hvetemalt, krystallmalt, humle, gjær, vann og noe koriander. Det er med korianderen jeg assosierer til witbier. Ølet har en fin disig lys gylden farge og høyt hvitt skum. Duften er preget av innholdet som overgjær, krydder og ikke minst koriander. En fruktig og herlig duft. En nest inntil skremmende lett og behagelig munnfølelse. Skremmende for at det er så lett og drikke og holder en høy alkoholstyrke på 7,5% alkoholstyrke. Det har en riktig god smak av noe sitrus, krydder og bitte litt frukt. Fin ettersmak med en anelse humle. Et ekte koseøl. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.