Godt Drikke har tidligere omtalt det belgiske bryggeriet, Brasserie des Légendes .

Egentlig består Brasserie des Légendes av to bryggerier. Men i 2006 tok Brasserie des Géants over Brasserie Ellezelloise. Tanken bak oppkjøpet, var at sammen kunne de fortsette å videreutvikle bryggene sine og de ville være sterkere med tanke på å kunne ta markedsandeler både i Belgia og på eksportmarkedet. Ordet «Légendes» er basert på lokal folklore. I Ath, hvor bryggeriet Géants holder til, avholdes en årlig festival som heter «Ducasse» hvor de har et tog med kjemper og sabbat med heksene fra Ellezelles.

Kombinasjon.

Brasserie des Légendes kombinerer tradisjon og teknologi for å produsere overgjærede øl som er rike på smak.
De opererer med strenge hygienekrav og grundig kvalitetskontroll. Ølene brygges kun med naturlige ingredienser som malt, humle, vann og gjær. Bryggeriene bruker ingen andre tilsetninger. Alle ingrediensene som brukes er også produsert lokalt. På deres egen familiegård «Beauregard» dyrkes all bygg som trengs til produksjonen. De benytter også lokal, belgisk dyrket humle. Det gjør at de til enhver til har kontroll på ingrediensene de benytter seg av til ølbryggingen.

Brasserie des Legendes Quintine Bio-Organic. Belgia. Pris kr. 54,90 33 cl.

Fargen er disete, fin lys strågul, akkurat som den skal være på et hveteøl . Fint, hvitt skum som nesten kan spises med skje. Ølet ligner mindre det tradisjonelle belgiske witbier, men heller mer mot det tyske hveteølet siden det ikke har appelsinskall eller koriander. Her er det bare den lekre duften av malt som fyller neseborene. Smaken er frisk, fyldig med fin sitrus og en god frisk struktur. Perfekt bitterhet og sødme. Bra ettersmak. En ekte tørsteslukker. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.