Tysklands beste vingård kommer fra Oberhausen i vindistriktet Nahe.

Weingut Hermann Dönnhoff har eksistert i samme familie siden 1750. Gården er på 20 hektar og 80 prosent av druene er selvfølgelig riesling. De resterende 20 prosentene er fordelt mellom Pinot blanc og Pinot Gris.

Siden 1971 er det Helmut Dönnhoff som driver gården og er kjellermester. Mye av gårdens gode rykte, er på grunn av ham. Når vinguruer som Hugh Johnson sier om ham ”»fanatical commitment to quality, and a remarkable natural talent for winemaking» og Robert Parker utroper ham til ”Superstar”, ja da må det vel nesten ligge noe i det.

Helmuth Dönnhoff
Helmuth Dönnhoff

Også den prestisjetunge franske restaurantguiden Gault Millau, har utropt ham et flertall ganger som årets vinprodusent.

Den største triumfen kom vel sist år, da han ble kåret som ”Seigneur de vin 2012”  av ”Grand jury European.”

På Vinmonopolet finnes det bare noen få viner fra Dönnhoff.  Den første er

DÖNNHOFF RIESLING TROCKEN 2011

Den har en fin, gulgrønn farge. Dufter av frukt og kanskje litt sitrus.  Den har en veldig fint balansert syre, en nydelig fruktig smak. En god lang, ettersmak.

Vinen kan drikkes nå, men, jeg tror den kan lagres ennå noen år og utvikle se ennå mer. Prisen er overkommelige 114 kroner og er et veldig godt kjøp.

Jeg ville bruke den til fet fisk. En helt klar innertier der.

DÖNNHOFF RIESLING 2009

Denne har den samme fine gulgrønne fargen som den forrige rieslingen. En nydelige, fruktig duft, samt den lille duften av vinkjeller.  Smaken føles fyldig, med en syre som er nesten perfekt balansert av restsødmen. En lang ettersmak med en anelse mineralsk smak?

doenhoff_paketDette er også et kupp til 114 kroner. Og den skal drikkes nå. Synes den vil være fantastisk til sjømat og til sushi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.