Laks for den late.

322499-960x720-blaetterteig-lachs-schneckenFor noen år siden, ble jeg invitert på middag hos noen bekjente på Langeland i Danmark.

En middag jeg gledet meg veldig til, da hun som lagde maten, gikk uten på det meste inne matvei. Gjett om min skuffelse da jeg så noe som så ut som pizzaboller med laks i. Som den gode gjest jeg er, smilte jeg stort og tok den første biten. Og, til min store glede, det smakte helt enormt godt. Man skal ikke rynke på nesen av laks med kremost i butterdeig.

Og siden vinmonopolets tema de neste par måneden er laks, så kommer her en oppskrift for den late og kresne.

304756-960x720-blaetterteig-lachs-schneckenDet du behøver til fire personer, er følgende:

  • 1 pakke butterdeig. Som sagt, dette er for den late og jeg vil ikke lage den selv.
  • 100 g kremost
  • 200 g røkt laks i skiver
  • 1 bunt dill
  • 1 egg

Som man ser, ikke noe komplisert.  Begynn med å sette ovnen på 200 grader. Rull ut butterdeigen og smør ut kremosten. Fordel laksen og dryss dill over. Dillen har du selvfølgelig finhakket først. Så ruller du hele moroa sammen som en rullekake. Nå legger du bakepapir på bakeplaten og skjære rullen ut i en cm. tykke skiver. Legg de pent ved siden av hverandre på platen. Du har sikkert spekulert mye på hva egget er til. Enkelt det også. Pensle skivene. Nå kan du stille det 20-25 minutter i 285107-960x720-blaetterteig-lachs-schneckenovnen. Når de er ferdige så la de kjøle ned før du serverer.

Drikke

Siden det er vinmonopolets laksetema måneder, vil jeg foreslå å ta en tur innom polet og se hva de har i temahyllene sine. Om du ikke har lyst til det, vil jeg anbefale en halvtørr riesling. Eller, siden det er torsdag, Caves Hautes Côtes Crémant de Bourgogne Brut til ca 150 kr.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.