Jeg er vel mer begeistret for tysk sekt enn de fleste. Så derfor smakte jeg igjennom en del som jeg fant spennende.

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Sekt Brut. Tyskland, Mosel. Pris kr. 220,30 Poeng 89/100

Drua er som navnet sier, Riesling.Strågul farge vakre små bobler. God duft av blomster, sitrus, grønne epler og med hint av bakst. Frisk på smak med en fin fylde. Fruktig og lever opp til duften. Meget bra balansert. En lang og god ettersmak med litt bitterhet på slutten. Meget bra kjøp.

Mosbacher Riesling Sekt Brut 2018. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 229,90 Poeng 90/100

Drua er Riesling. Gulgrønn farge. Fine små bobler. Duft av sitrus, epler og små hint av fersken. Smaken er fruktig og frisk. Bra fylde. Meget godt balansert syre og sødme. Lever opp til frukten fra duften. Lang og god ettersmak. Passer best til aperitiff og lange muntre samtaler. Virkelig verd pengene.

Von Buhl Riesling Brut 2017, Tyskland, Pfalz. Pris kr: 269,90 Poeng: 90/100

Lysgyllen på fargen. Fine små bobler. Lekker duft av sitrus, epler og fint hint av blomster og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Samme epler, sitrus og blomster som i duften. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer som aperitiff og til fet fisk. En suveren musserende vin fra Tyskland.

Wageck Cuvée Sekt Extra Brut 2017. Pris kr. 189,90 Poeng 87/10

Like deler Schwarzriesling, Spätburgunder. Lys gulgrønn farge. Gode bobler. Duft av gule epler, sitrus og hint av kjeks. Frisk og fruktig smak. Bra fylde og en godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. God ettersmak. Passer best til kos. Mye vin for pengene.

Korrell Riesling Brut 2020 Tyskland , Nahe. Pris kr. 199,90 Poeng 90/100

Drua er riesling. Lysgyllen på fargen. Fine små bobler. Elegant duft av sitrus, epler og fint hint av blomster og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Samme epler, sitrus og blomster som i duften. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer som aperitiff og til fet fisk. En ekte løp og kjøp vin,

Winter Riesling Brut 2016. Tyskland , Rheinhessen. Pris kr. 225,- Poeng 88/100

Fin gyllen farge. Frisk  duft av sitrus samt noe sødme. Fruktig og god på smak med en fin fylde. Flott skum. Lever opp til duften med sin sødme og sitrus. Perfekt balanse. God ettersmak. En vin til kos og venner. Meget bra kjøp.

Sekthaus Raumland Tradition Brut Tyskland, Rheinhessen. Pris kr 299,40 Poeng 92/100

Laget på druene Pinot Noir 88%, Pinot Meunier 12%. Vakker gyllen farge. Elegante  små bobler. Gule epler, situs, brødbakst og bitte litt blomst på duften. Samme  epler og sitrus som i duften, perfekt balansert syre og sødme. Lang og tørr ettersmak. Kan brukes til fet fingermat, men aller best til nytelse. En ekte drømmevin.

Raumland Rosé Réserve Brut 2016. Tyskland, Pris kr. 389,90 Poeng 92/100

Fin lyserosa farge. Vakre små bobler. Duft av røde bær med hint av blomster og kjeks. Fin fruktig smak, med epler og sitrus. Bra balansert syre og sødme. Lang og fin ettersmak. Best til kos eller lyst kjøtt.

 

Forrige artikkelNydelig viltvin
Neste artikkelSuper viltvin
Vidar Pedersen
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.