Vinkooperativet Cave de Turckheim ligger i landsbyen Turckheim, Alsace, litt nordvest for Colmar. Det ble grunnlagt 1955 og har siden det vært en av foregangsprodusentene for å bedre Alsaces omdømme.

I dag så er det tilsluttet 216 mer eller mindre store vingårder til kooperativet, og da først og fremst som drueprodusenter. De fleste holder til i og rundt Turckheim, men også i Wintzenheim, Niedermanschwihr og så langt nord som Riquewihr.

De er kanskje mest kjent for sin gewurztraminer, for mange den klassiske smaken av Alsace-vinene, men de dyrker også riesling, sylvaner, muscat og pinot i alle tre av sine «gris, noir og blanc» former.

Vinkooperativet Cave de Turckheim har hele tre forskjellige Grand Cru marker. Blant annet Brand, som ligger i Turckheim.

Turckheim Riesling Grand Cru Brand 2013. Frankrike, Alsace. Pris kr. 259,90 Poeng 89/100

Lys gyllen farge med et lite grønt skjær. Duft av sitrus med hint av fersken og petroleum. Smaken er fyldig, frisk med noe sødme. Bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften. Bra ettersmak. En vin som vil fungere riktig bra sammen med lyst kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.