Jeg er har hengt meg litt opp i musserende vin for tiden. Kanskje for at jeg er lei av snø og føler at trøsten ligger i bobler.  Derfor en champagne fra Philizot & Fils.

Philizot & Fils er drevet av mann og kone, Stéphane & Virginie Philizot. De produserte sin første Champagne i 2002, med god hjelp av onkel Gérard l’Herondelle – tidligere leder av vinfremstilling på champagnehuset Lanson. Og han er med i alle deler av produksjonen, fra fremstilling av vin til smaking av resultatet. I følge Stéphane & Virginie Philizot er målet å fremstille en vin som speiler de enkelte årgangenes individualitet, i stedet for som mange av de andre champagnehusene som skaper de samme vinene og smakene år etter år. De produserer vinen på sine egne druer som kommer fra området rundt Vallée de la Marne.

Philizot & Fils Brut numéro 3. Frankrike, Champagne. Pris kr 279,90 Poeng 89/100

Druene er Pinot Meunier 30%, Pinot Noir 35%, Chardonnay 35%. Gulgrønn farge. Vakre små bobler. Duft av sitrus, epler og med  fine hint av brødbakst. En meget god og frisk fruktighet og med en fin fylde. Lever flott opp til duften med sin sitrus og gule epler. Meget bra balansert. En lett sødme i ettersmaken. En vin som fungerer glimrende til kos og lette retter. En ekte løp og kjøp vin.

Om du ønsker å hjelpe til med driften av Godt Drikke med en donasjon, kan du gjøre det her.

Jeg har  startet innsamlingen «Hjelp bloggen Godt Drikke» på Spleis. På grunn av Coronaviruset har jeg ikke mulighet til å holde vinsmakinger, vinfestival eller vinkurs.  Bidragene går til vedlikehold og leie server, reiser i forbindelse med intervju og arrangement, innkjøp av produkter samt diverse administrasjonsutgifter. Dere bestemmer selv hvor mye dere vil bidra med – alle monner drar.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.