Trenden i vinverden de siste årene er lette og lyse viner.

Altså musserende, hvitvin og rosévin. Og akkurat det med rosévin er litt morsomt, for der har salget formelig eksplodert her i Norge de siste månedene. Det er det flere grunner til. Dels er det varme været i Sør Norge en viktig faktor, men fra å ha vært enkle terrasseviner som ble drukket i noen sommermåneder, så har kvaliteten på rosévin de siste ti årene blitt bedre og bedre. Det er ikke bare her i Norge at man drikker mer rosévin, men det er en trend man ser over hele verden.

Scarzello Diférent Langhe Rosato 2016 Italia, Piemonte, Langhe- Pris kr 209,50 Poeng 89/100

Druen er Nebbiolo. Vakker rosa farge. En nydelig duft av rips, kirsebær og blomster. En fruktig, frisk smak med bra fylde. En smak som lever riktig bra opp til duften med perfekt balanse. Elegant ettersmak. Passer bra til fisk eller kos. En ekte løp og kjøp vin.

Vacheron Le Rosé XVII 2017 Frankrike. Pris kr 299,90 Poeng 89/100

Druen er Pinot Noir. Fin lys rosa på fargen. Duften har røde bær og hint av blomst og sitrus. En fyldig og frisk smak. Veldig god munnfølelse. Lever fint opp til duften med røde bær. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. En vin som går godt sammen med både lyst kjøtt og som kos med venner. Meget bra kjøp.

OMA Rosato 2017. Italia. Pris kr. 175,- Poeng 87/100

Druene er Barbera 20%, Nebbiolo 10%, Dolcetto 70%. Elegant lys rosa farge. Nydelig duft av rød frukt, blomster og det lille udefinerbare. Smaken er frisk, fruktig med en god fylde. Lever riktig bra opp til duften med bitte lite hint av urter. Meget bra balansert. God ettersmak. En ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.