Tre seksere til Spania.

Det finnes mange dyktige vinfolk i Norge. Akkurat som det finnes mange bra små og mellomstore vinfirmaer som finner ”gull” på flaske.

Et sånt firma er Crianza Vinimport med eier Johan Manon Ceron. Og Crianza Vinimport er kanskje blant de beste i Norge til å finne de små, spennende spanske vinprodusentene. Man går aldri helt feil i byen om man plukker noen av deres viner.

6Ares Crianza 2010. 86 poeng.

En vin fra Rioja laget på hundre prosent Tempranillo. Fargen er vakker rubinrød. Duften er fylt av solbær og kirsebær. Jeg vet ikke om man kan kalle en vin maskulin, men denne er det. Med en fyldig, kraftig kropp. God smak av frukt og en bra balanse mellom syre og sødme. Lang ettersmak med en mektig god syre. Her er det bare å bære inn oksekjøttet eller lammet. Vinen vil passe som hånd i hanske. Godt kjøp

6Genium Celler Ecológic 2007 90 poeng.

En nydelig opplevelse fra Catalonia. Fargen er rubinrød. En bra duft av eikefat, bær og en anelse frukt. Smaken er stor med en flott syre. Frukt og bær med en lang avslutning. En vin som kan nytes alene eller sammen med lam, storfe eller vilt som elg og hjort. Virkelig godt kjøp.

6Genium Celler 2007 90 poeng.

For å si det først som sist. En fantastisk vin. En vakker rubinrød farge. Duften fyller rommet med solbær og litt plomme. Smaken er har litt fat, mye bær og en syre som er helt fantastisk samme med sødmen. Lang, tett på den perfekte, ettersmaken. Høstens vilt vin. Selv om den også går veldig bra sammen med storfe eller bare for å nytes. Løp og bestill nå.

Noe om karakterer.

Helt tilslutt litt om karakterene. Hvordan kan det være at en vin som får 86 poeng kan få en sekser på terningen når de på 90 poeng også får det? Terningkastene er basert på farge, lukt, smak og pris. Hundreskalaen er basert på det rent kvalitative uavhengig av pris. Det vil si at en vin som får 90 poeng, noe som hører til sjeldenheten, er en vin som har en fremragende kvalitet. Viner med kompleksitet og stor karakter. Mens den på 86 poeng har en meget god kvalitet.

Hele poengskalaen ser slik ut:

50 – 59: Vin med betydelige feil – styr unna !

60 – 69: Lav kvalitet, karakterløse viner – anbefales ikke !

70 – 79: Moderat kvalitet. Viner uten særpreg og kompleksitet

80 – 89: God til meget god kvalitet. Viner med karakter og egenart.

90 – 95: Fremragende kvalitet. Viner med kompleksitet og stor karakter.

96 – 100: Eksepsjonell kvalitet. Viner med stor kompleksitet og harmoni.

Og terningkast ser sånn ut:

Terningkast 1 –   Vinen er rett og slett dårlig på alle felt!

Terningkast 2 –   Styr unna vinen! Be alle andre gjøre det samme

Terningkast 3 – Om det er mulig kjøp noe annet!

Terningkast 4   – God vin hvor noe trekker totalinntrykket ned.

Terningkast 5 – Kjøp anbefales for vinens kvalitet og smak

Terningkast 6 – Vår foretrukne vin i sin klasse.

5 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.