Tre rosevin man elsker og en man kan kaste.

Godt drikke har testet fire roseviner. Tre trykkes til brystet og den fjerde burde aldri ha blitt produsert.

Men la oss begynne med godbitene. Først en spanjol.

Bobal de Sanjuan Rosado. 86 poeng.

Fin, lys rød farge. God duft av jordbær og bringebær med middelhavsurter. En riktig god smak av rød frukt, frisk og nydelig med en fantastisk godt balansert syre. En lang og god ettersmak. Løp og kjøp vin.

Salwey Spätburgunder Kabinett Trocken Rosé 2012 84 poeng.

En lys oransje rosevin fra Tyskland, nærmere bestem Baden. Nydelig duft av røde frukter. Smaken er fruktig og frisk. En fin syre som er virkelig godt balansert. En godt, litt bitter ettersmak. Passer virkelig godt til grillet kylling en varm sommerdag. Også til bare kos.129509 B_P_FUMEES_rose[3]

Neste på smakningen var en franskmann. En som er virkelig prisverdt. Fås også på Bag in Box.

Les Fumées Blanches Rosé 2012 84 poeng.

En lys rosa farge. En god duft av skogsbær. Virkelig nydelig. Smaken er frisk, tørr, nydelig syre med en virkelig god frukt. En god ettersmak. En vin til kos, men passer også virkelig godt sammen med sommerens lette salater.

Så over til noe helt annet.

Estandon Côtes de Provence Rosé 2013, Bag in box. 70 poeng.

Provence er kjent for å ha noen riktig gode roseviner. Men, denne er ikke blant dem. La oss begynne med det positive. Fargen er klar lys rosa. Så til resten. Duften kan anes og det man aner er helt greit. Smaken er noe frukt, men det er fint lite. Hva man kan bruke denne vinen til? Svært lite.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.