Sprø prosciutto, erter og mozzarellasalat med mynte vinaigrette

Denne sommeren bugner over av grilltips, grillmesterskap og grillreklamer så man har nesten mistet lysten på å grille før man har grillet noe i det heletatt. Derfor, her er et aldri så lite sommeralternativ til all grillmaten.

Sprø prosciutto, erter og mozzarellasalat med mynte vinaigrette

Oppskrift til to personer.

Ingredienser:

  • 4 skiver prosciutto men, det går like bra med strandaskinke eller annen skinke for den delen.
  • 100g erter, ferske eller frossen
  • En ball bøffel mozzarella, ca 125g, skåren i store biter

Til vinaigretten

  • Juice fra en ½ appelsin
  • 1 ss olivenolje
  • Liten håndfull mynte, finhakk bladene, bortsett fra noen små blader som brukes til pynt.

Så går vi i gang. Varm opp stekepannen, men ikke ha noe fettstoff i panna. Stek skinken så den krøller seg og blir sprø. Ta dem opp og la de tørke og kjøle av på litt tørkepapir og bryt dem i passelig store biter.

Kok ertene i litt saltet vann. Ikke la dem bli møre, sånn cirka to minutter koking bruker å være en passe tid. Mens ertene koker, så bland resten av ingrediensene. Om du skal servere maten senere, så vent med å hakke mynte og tilsette den i olja. Den kan bli temmelig stygg og misfarget.

Når ertene er kokt, så sil av vannet og kjøl dem av under kaldt vann fra springen. Legg dem på tørkepapir til de er tørre.

Så er det bare serveringen igjen. Del mozzarellaen, strø ertene over, og stikk skinka i osten. Helt tilslutt drypper du dressingen over og pynter med mynteblader. Og det var det.

Godt Drikkes Drikkeforslag.

Jeg drikker gjerne en IPA til. Eller så drikker jeg gjerne en rosevin også. En rimelig og bra vin til denne retten er Les Fumées Blanches Rosé 2012. Fås både på flaske og som bag in box.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.