Vingården Allesverloren er den eldste i Swartland, Sør-Afrika. De første vindruene ble høstet allerede i 1806.

Gårdens vemodige navn Allesverloren, ”Alt er tapt”, oppstod i 1704, da gården ble plyndret og deretter brent ned til grunnen mens de daværende eierne var bortreist. I dag er det definitivt ingen grunn til å henge med hodet på gården – snarere tvert imot.


Allesverloren Tinta Barocca 2014. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Druen er hundre prosent Tinta Barroca. En drue som stort sett dyrkes i Portugal og da som en av fem druer til portvin, samt i Sør-Afrika. Fargen er mørkerød med et lite blått skjær. Mørke bær og fat på duften. Fin, fyldig smak som følger duften, med mørke bær, bra syre og eikefatet. Hint av urter og krydder som slår følge inn i en lang og god ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med grilla lam og den røde biffen. Et meget godt kjøp

Allesverloren Shiraz 2015. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 149,90. Poeng 86/100

Druen er Shiraz. Fargen er ung, dyp rød med et lite blått skjær. Duften har fine toner av mørke bær med hint av fat og urter. Smaken har en fyldig, god munnfølelse med mørke bær og hint av urter og fat. Riktig bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En god ettersmak. Dette er en vin som går glimrende sammen med vilt. Meget bra kjøp.

Allesverloren Cabernet Sauvignon 2015. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 149,90. Poeng 88/100

Druen er Cabernet Sauvignon. Vakker dyp rubinrød farge. God duft av solbær, vanilje og hint av eikefat. Nesten en klassisk Cabernet Sauvignon duft. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær. God fylde og lekker munnfølelse. Meget bra balanse mellom syre og sødme. Fin tannin. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med biff. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.