Ukens rimelige viner, er alle laget på Pinot Noir og alle får en sekser på terningen.

Pinot Noir er en av de besværlige druene å lage vin av. Men det sies også at uten Pinot Noir, hadde Burgund aldri blitt berømt og uten Burgund hadde Pinot Noir aldri blitt kjent. I dag så dyrkes Pinot Noir i stor sett alle verdens vinland. Kjennetegnet for vin laget på Pinot Noir, er lette, elegante viner i kjøligere klimaer mens den gir kraftigere mer aromatiske viner når den dyrkes i varmere klima. Noen av verdens beste viner er laget på Pinot Noir, blant annet Romanée-Conti.

St. Verny Les Volcans Pinot Noir 2014. Frankrike, Auvergne. Pris kr. 149,90

Fin lysrød farge, bra duft av røde bær, hint av blomster. En lett fruktig og elegant smak. Fin syre og sødme. Lett tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt, og grillet fisk. Server den gjerne lett avkjølt. Meget godt kjøp.

Matua Marlborough Pinot Noir 2015 New Zealand, Marlborough. Pris kr. 144,90

Ungdommelig rød på fargen. Dufter av røde bær og hint av blomster. Frisk og fruktig med noe sødme på smak. Veldig bra balanse. En riktig bra ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Louis Max Haute Vallée Pinot Noir 2014. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc Pris kr. 129,90

Rubinrød farge, bra duft av rødebær som bringebær og med hint av blomst. Rund og bløt på smak med god fylde. Lever fint opp til duften. Riktig bra balanse. God ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt som kylling og svin. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.