Det har aldri vært så mye bra sekt i Norge som nå.

Mye takket være det relativt nye vinfirma T&T Wines som er utrolig dyktige på å finne spennende tysk vin og sekt i særdeleshet.

BurkhardtSchür Blanc de Noirs Brut Tyskland, Franken  Pris kr. 369,-  Poeng 92/100

Druene er Pinot Meunier 40%, Spätburgunder 60%. Lys gyllen med et lite grønt skjær. Lekre bobler. Duft av gule epler, sitrus og med hint av kjeks. Fruktig og god på smak. God frisk fylde. Godt balansert. Lang og fruktig ettersmak. Vin fra dette huset hadde jeg aldri smakt før… Og hvilken lykke det var å bli kjent med det. Passer sammen med juletorsken. Løp og kjøp.

Braunewell Prestige Pinot Brut Nature 2014. Tyskland, Rheinhesse, Pris kr. 349,- 92/100

Laget på håndplukkede druene Pinot Noir 50%, Pinot Gris 50%. Fin gyllen farge. Frisk og lekker duft av sitrus samt noe sødme. Fruktig og god på smak med en fin fylde. Flott skum med bobler som kiler på nesen. Lever opp til duften med sin sødme og sitrus. Perfekt balanse. Nydelig ettersmak. En vin som går glimrende sammen med julen. Meget bra kjøp.

Krack Blanc de Noirs Brut 2018 Tyskland, Pfalz, Deidesheim. Pris kr. 349,- Poeng 90/100

Laget av Spätburgunder 85%, Pinot Meunier 15%. En gul farge med et lite rosa skjær. Morsom farge. Duft av epler og blomster. Herlig fruktig og frisk på smak. Kremet med virkelig bra bobler. Godt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Jeg smakte vinen sammen med fenalår. Farlig kombinasjon. Man vil aldri slutte å spise og drikke. Løp og kjøp spekemat og sekten.

 

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.