I lange tider har jeg tenkt på hvordan man kan fornye Godt Drikke. Jeg mener, hvordan kan jeg gjøre Godt Drikke mer spennende.

Det første grepet vil synes allerede etter nyttår. Da vil forskjellige vinprodusenter skrive om hverdagen sin, om vinen, dyrkingen og favorittvin  de har smakt oppgjennom årene. Den første vinprodusenten som vil skrive for Godt Drikke, er Shraddha More. Hun jobber på familiens vingård «Sailo Wines»  i Pimpalgaon Baswant i India. Som assisterende vinmaker har hun ansvaret for rødvin og hvitvinsproduksjonen.

Shraddha More

Shraddha More har en solid bakgrunn for vinproduksjon. Det vil si, helt frem til etter gymnaset spekulerte hun og familien hva hun ville bli. I følge familien var hun stort sett bare bra på bordtennis (Skolemester) og oljemaling. Men det hun selv syntes var mest spennende var biologi. Hun tok bachelor i bioteknologi fra Abasaheb Garware College og var fasinert av studiet av menneskekroppen og ønsket å fortsette med vevsteknikk. Men sånn ville ikke skjebnen ha det. Shraddha More forteller at under B.Sc-avhandlingsprosjektet sitt,  kunne hun ikke få noen vevsrelaterte prosjekter, og bestemte meg derfor for å gå med det siste alternativet sitt, som var  å lage vin. Og det var den avgjørelsen har ført henne dit hun er i dag.

Vinmarker

– Forskningen min var basert på forskjellige enzymkonsentrasjoner som ble brukt til å øke mengden juiceutbytte per kg druer. Forskningen min fikk masser av oppmerksomhet.

Hun presenterte også denne forskningen i College of Engineering Pune (COEP) i Pune. Og ikke minst ble forskningen publisert i Indian Journal of Experimental Biology.

Siden gikk det slag i slag.

Foundation-grad i vinfremstilling fra Plumpton College, East Sussex Storbritannia
Masters in Viticulture & Enology  Fullført fra, Montpellier Supagro University, Frankrike Hochschule Geisenheim University, Tyskland
Bordeaux Science Agro University, Frankrike
Og til slutt University of Melbourne, Australia med en masteroppgave om “Kvalitet av musserende vinbobler”

Som om det ikke er nok med en solid utdannelse, så har hun praktisert og jobbet på Schloss Vaux og Tysklands  beste sekthus Raumland. For ikke å snakke om Union de Guyenne  i Bordeaux. Hun har også fått prestisjetunge Erasmus-stipendet EMaVE og er offisielle vindommer for resten av livet for Effervescences du Monde. En international musserende vin konkurranse i Dijon, Frankrike.

– For å holde nysgjerrigheten på forskningen levende er jeg også involvert i forskningen på forskjellige druesorter i India gjennom et felles forskningssamarbeid med ICAR-NRCG i Pune. Dette for å få frem nye druevarianter dedikert til vinfremstilling. Forskningen tar sikte på å introdusere nye druesortviner på det indiske markedet.

Som sagt så jobber hun i dag på familiens vingård i India og samtidig fungerer hun som rådgiver for lokale vinbønder. Og nå skal hun også fortelle om sine erfaringer og vinfavoritter på Godt Drikke.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.