Påske er rosévin tid.

Ok, rosévintider er det vel året rundt. Det som er spennende med rosévin, er den utviklingen som har skjedd de siste ti, femten årene. Fra å være noe man fortæret med is ved bassengkanten varme sommerdager når man var på ferie, til en kompleksitete helt på høyde med hvitvin og rødvin.

Matua Rosé 2018. New Zealand. Pris kr. 134,90 Poeng 86/100

Druene er Pinot Noir 41%, Sauvignon Blanc 40%, Merlot 19%. En sjelden kombinasjon med druer for en rosévin. Fargen er lys lakserosa. En lekker duft av sitrus, stikkelsbær og rabarbra. Smaken er frisk og fruktig med en god og rund fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En vin som vil fungerer veldig bra til kos og fisk. For meg er dette årets rosévin. Til denne prisen så er det bare å si «Løp og kjøp.»

Dom. Montrose Prestige Rosé 2016. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes de Thongue. Pris kr. 175,- Poeng 86/100

Druene er Grenache 70%, Rolle 25%, Syrah 5%. Fin rosa farge. Dufter av sitrus, litt blomster og noe lett, delikat som jeg ikke klarer å definere. Fyldig og frisk smak. Rund og behagelig i munnen. Tett på en perfekt balansert syre og sødme. En elegant ettersmak. En vin som kan brukes til mange former for sjømat. Personlig vil jeg helst bruke den i solveggen i påsken. Mye vin for pengene, meget bra kjøp

Leitz Rheingau Pinot Noir Rose 2017. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 148,90 Poeng 84/100

Drua er pinot noir. Lyserosa på fargen. Virkelig bra dufter av røde bær, sitrus og blomst. Smaken har en lett sødme med bra syre. Frisk og lett, riktig god ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt og ikke minst med venner på terrassen. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.