Ukens rimelige viner, kommer alle fra Languedoc-Roussillon i Frankrike.

Tidligere var  Languedoc-Roussillon kjent for bulkvin og veldig dårlige kvantitetsvin. Men heldigvis er kvaliteten på vinene i Languedoc-Roussillon kraftig på bedringenes vei. Den største fordelen som konsument, er at prisene på vinene er fortsatt riktig rimelige i forhold til kvalitet.

Terres d’Orb 2016. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc. Pris kr. 149,40

Merlot 35%, Cabernet Sauvignon 35%, Carignan 20%, Grenache 10%. Mørk rød på farge. Duft av moreller med et fint hint av urter. Rund og fyldig på smak med en meget bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine bær. Bra tannin og en fin ettersmak. En vin til lyst kjøtt og til kos. Meget bra kjøp.

Foncalieu Le Versant. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc. Pris kr. 150,-

Drua er hundre present merlot. Mørke rød på farge. Duft av kirsebær med små hint av tre. Bra fylde med en rund og god smak. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Fin ettersmak. En vin som vil fungere glimrende sammen med lam. Meget bra kjøp.

Mais Oui Pinot Noir. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Languedoc. Pris kr. 129,90

Drua er Pinot Noir. Mørk rubinrød farge. Duft av røde bær og urter. Rund, frisk med en viss fylde på smak. Bra syre og sødme. God ettersmak. En vin som fungerer aller best til kos.

Hvitvin.

Dom. Sainte Estelle Val Du Baumier. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes. Pris kr. 159,90

Druene er Grenache Gris 70%, Macabeo 30%. Lys gul på farge med et grønt skjær. Fin duft av sitrus, epler og hint av fat. Smaken er frisk og fruktig med en bra fylde. Bra syre og sødme. En meget bra ettersmak. En vin som går bra til salat men ennå bedre til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.