I dag er siste dagen før påske man kan handle på polet. Og som sedvanlig vil det bli et veldig trykk.

Her er noen forslag på bag in box som finnes i  basisutvalget og skal være rimelig lett å få tak i.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2017, Italia, Piemonte Pris kr. 479,90Poeng: 88/100

Drua er Barbera. Vakker, dyp røde farge. En herlig duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Jo, dette er et virkelig bra kjøp på boks. Og litt som poteten, den kan brukes til alt. Et virkelig godt kjøp. En vin som holder meget bra klasse.

Natural Selections Dom. le Garrigon Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 509,90 Poeng: 86/100

Druene er Grenache 60%, Carignan 30%, Syrah 10%. Tett på en blårød farge. Bra duft av mørke bær og fint hint av urter og fat. Smaken er frisk med bra fylde og en helt ok munnfølelse. God frukt og bra balansert syre og sødme. En bra ettersmak. Passer sammen med kjøttgryter eller til kos. Meget bra kjøp.

Vespa Barbera 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 419,90 Poeng. 85/100

Drua er Barbera. Mørkerød på fargen. Duft av modne kirsebær med et lite hint av urter. Frisk med bra fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær. Meget bra balansert syre og sødme. Riktig god ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Hvitvin

Meinklang Grüner Veltliner 2018. Østerrike, Burgenland Pris kr. 449,90Poeng: 88/100

Druen er Grüner Veltliner. Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig fruktig. Men allikevel med riktig bra frisk fylde og med samme epler og sitrus som i duften. Riktig bra syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til skalldyr og fiske, men best til kos. Meget bra kjøp.

ARCUS

Wongraven Morgenstern Riesling 2017.  Tyskland, Pfalz. Kr. 439,90 Poeng: 86/100

En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og gode venner. Testens beste? Meget bra kjøp.

Leitz Riesling Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris 424,90. Poeng: 86/100

Drua er riesling. Lysgul med et grønt skjær på farge. Dufter av grønne epler, sitrus og små hint av vinbergsfersken. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Frisk med god fylde. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget bra kjøp.

Rosévin

Montrose rosé 2017. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc. Pris kr. 439,90 Poeng: 86/100

Syrah 10%, Grenache 65%, Cabernet Sauvignon 25%. Rosa på farge. Meget god duft av sitrus, med hint av krydder. Frisk og fruktig på smak. Fin fylde. En smak som lever opp til duften med sin sitrus og hint av krydder. Meget bra balansert syre og sødme. Meget bra ettersmak. En vin som passer fint sammen med venner. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.