Tre gode øl fra Jylland.

I mange år så assosierte nordmenn Danmark med Tuborg. Eller en Hof.

Med årene ble vi litt mer avansert og fant ut at det fantes noe som het Faxe fad også. Og vi som er var litt mer avansert på ølfronten visste også at det fantes et ølmerke i Århus som visst nok het Ceres. Heldigvis er den tiden over. I dag finnes det en rekke spennende små bryggerier i Danmark som kan produsere mer enn ”Carlsberg pils”. Her er tre seksere fra Jylland.

To Øl Dry Hopped Berliner Weisse

Et øl fra Jylland i Danmark. Fargen er gyllenbrun. Bra duft av malt, humle og noe sitrus. Bra fylde på smaken med samme humle og sitrus som i duften. Godt balansert bitterhet. Lang og fin ettersmak. Passer bra sammen med fisk men best til kos. Meget bra kjøp.

Hornbeer Funky Monk

Mer øl fra Jylland. En disete gyllenbrun farge. Kremgult skum. Duft av malt, brød og hint av sjokolade og tørket frukt. Smaken har en god fylde, riktig bra balansert bitterhet og sødme. God ettersmak. Et øl som passer til de kraftigere rettene fra grillen. Meget bra kjøp.

Harboe Gold.

Vi avslutter med pils fra Jylland. Fargen har en klassisk gyllen pilsfarge. Fin duft av humle og sitrus. Helt som en pils skal dufte. Smaken er frisk, ok fylde og noe sitrus. Bra ettersmak. Akkurat som fargen er en klassiker, så er dette også en klassisk tørste slukker. I forhold til pris, meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.