En av grunnene til at jeg liker New Zealandske Matua er at alt de lager, er skikkelig handverk. Det er ikke noen dikkedarer. Bare skikkelig bra vin.

De er mest kjent for å lage noen fantastiske Sauvignon Blanc. Forøvrig noe de var de første til å dyrke på New Zealand i 1974. 2019 årgangen var riktig bra. Noe som også vinene beviser.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2019. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 264,90 (150 cl) Poeng 86/100

Vinen er laget på Sauvignon Blanc. Fin gulgrønn farge. God duft av sitrus, frukt og små hint av stikkelsbær. God fruktig start, bra fylde med frukt, stikkelsbær og noe sitrus. Meget bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. Kan brukes til fisk, og kos. Meget bra kjøp!!

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2019. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 137,90 Poeng 86/100

Bag in Box er kanskje litt rundere enn den økologiske vinen på flasken, men i utgangspunktet er de ganske like. Druen er Sauvignon Blanc. Veldig lys gul med et bitte lite grønt skjær. Riktig god duft av stikkelsbær, sitrus og hint av frukt og blomster. Smaken er frisk, fruktig med en fin fylde. Godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften og med en god ettersmak. En glimrende vin til salat og kos. Ekte løp og kjøp vin. Her er det masser av vin for pengene.

Matua Lands and Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2019 New Zealand, Marlborough, Awatere Valley Pris kr. 186,90 Poeng 88/100

Denne vinen er snappet opp fra de to andre vinene fra Matua i følge leverandøren. Og jeg er helt enig. Drua er Sauvignon Blanc. En lys, lys gulgrønn farge. Lekker, nesten intens  duft av sitrus, stikkelsbær og med hint av urter og blomstereng. Smaken er fyldig, fruktig med god syre. Lever opp til duften med sitrus og stikkelsbær. Fin, fruktig ettersmak. Passer glimrende til kos, men også grillet fisk. Meget bra kjøp.

Om du ønsker å hjelpe til med driften av Godt Drikke med en donasjon, kan du gjøre det her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.