Historien til Wein- und Sektgut Barth begynte rette etter 2. verdenskrig da Johann Barth slapp ut av russisk krigsfangenskap.

1948 stiftet han familie og samtidig la han grunnsteinen til sin egen vingård. Siden alle, seg selv inklusive, kalte Johann for Hans, så ble navnet på gården Weingut Hans Barth. Allerede 1954 var gården så suksessfull at han kunne kjøpe seg sin første Porsche. Godt nok ikke bilen, men en traktor med hele 16 hester som ble brukt til stort sett alt. Fra å frakte ved og søppel til arbeidet i vinbergene.

Men riktig fart på sakene ble det i 1958 da de begynte å tappe vinen på flasker. Og folk oppdaget hvor bra vinene var. Siden det er Wein- und Sektgut Barth en lang suksesshistorie. Kombinert med sunn fornuft og hardt arbeide har gården vokst opp til det den er i dag. Nemlig en av Rheingaus beste vinprodusenter. 1992 skiftet de navn til Wein- und Sektgut Barth. Da begynte de å lage sin egen sekt. Sekt av meget høy kvalitet. Men fortsatt mener jeg at det er deres hvitvin som ruver mest i landskapet. I dag er det Christine og Mark Barth som drifter den økologiske gården.

Barth Hattenheim Hassel Riesling GG 2017. Tyskland, Rheingau. Pris kr 469,- Poeng 94/100

Barth Hattenheim Hassel Riesling GG 2017Drua er Riesling. Fin lysgul farge. En fantastisk duft av sitrus, epler og vinbergsfersken. Smaken har en elegant fylde og fruktighet. Perfekt balansert. Følger duften med sin frukt. En lang og meget god ettersmak. Passer glimrende til sjømat og den lange samtalen med venner. Meget godt kjøp!

Om du ønsker å støtte driften av Godt Drikke med en donasjon, kan du gjøre det her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.