Lam har blitt en tradisjon i påsken. Egentlig er det litt ironisk, siden lam slaktes på høsten.

Mange tror at vi spiser lam i påsken for at det er en religiøs tradisjon. Men det er det ikke. Greit nok at Gud i 2. mosebok påla jødene å ofre lam før utvandringen fra Egypt og at tradisjonen skulle holdes ved lag i all evighet. Men her i Norge kom tradisjonen med påskelammet etter en massiv reklamekampanje da det fantes et enormt lager med lam og sau. Og det er vel egentlig helt ok, for lam er godt det. Mye bedre enn den gamle norske tradisjonen med blodpudding og salt sild i påsken.

Faustino I Gran Reserva 2008 Spania, Rioja. Pris kr. 224,90 Poeng 92/100

Omtalt tidligere. Druene er Graciano 9%, Tempranillo 86%, Mazuelo 5%. Mørkerød farge. Veldig bra duft av mørke bær, eik og tørket frukt. Smaken er fyldig, rund med en fin friskhet. En balanse som er nesten perfekt. Fin tannin. Lever riktig bra opp til duften. God og lang ettersmak. En vin som passer til lam fra grillen eller en god lammegryte. Her er det masser av vin for pengene. Også er den en tikrone billigere enn sist gang jeg smakte den. Denne vinen vil fortsette og utvikle seg de neste ti, femten årene. Ekte løp og kjøp vin

Marqués de Vitoria Gran Reserva 2009.Spania,Rioja. Pris kr. 239,90. Poeng 88/100

Laget på Tempranillo. Fin mørkerød farge. En flott duft av mørke bær, krydder, lær og fat. En klassisk duft. Smaken har en god fylde og lever virkelig bra opp til duften. God balanse. Mild tannin. En lang og god ettersmak. Passer bra til lam. Meget bra kjøp.

Hvitvin

Landgraf Saulheimer Schlossberg Riesling Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 199,80 Poeng 89/100

Drua er riesling og fargen er gul med grønt skjær. En klassisk duft av sitrus, vinbergsfersken og hint av blomster. En meget bra fylde, frisk og tett på den perfekte balanse. En lang, frisk ettersmak. En vin som passer perfekt sammen med påskelammet og sola. Meget bra kjøp

Donasjon til Godt Drikke.

Hei! Jeg har nettopp startet innsamlingen «Hjelp bloggen Godt Drikke» på Spleis. På grunn av Coronaviruset har jeg ikke mulighet til å holde vinsmakinger, vinfestival eller vinkurs. Derfor er kassa sånn rimelige tom i forhold til å drifte Godt Drikke. Om du har lyst til Godt Drikke skal fortsette i samme format som tidligere og vil gi en liten donasjon, kan du gjøre det her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.