Tre bra pappvin til vinterferien.

Over seksti prosent av all vin i Norge, selges i bag in box.

Det positive med det, er at kvaliteten på pappvinen blir bedre og bedre. Her er noen som er vel verd å prøve.

ll Rosso di Vespa Terningkast 6

En ”anti passo” vin, fullstendig uten tørkede druer eller søt most. Så man kan vel kalle mange viner ”anti-passo” viner. Men, denne har en flott mørkerød farge, god duft av mørke bær, kirsebær og kanskje litt plommer. Smaken lever godt opp til duften med bær, kirsebær og noe krydret. En god og rimelig lang ettersmak. Denne passer sammen med de fleste pastaretter og gjerne sammen med pizza og i mange venners lag. Bra kjøp.

Conte Ricci Barbera 2013 Terningkast 5

En dyp rød farge, dufter av mørke bær, noe urter og en anelse blomster. Smaken lever opp til duften med bær og urter. Rund og god med en helt grei syre. En helt grei ettersmak med noe frukt på slutten. Dette er en kose vin sammen med venner og sene vinterkvelder.

Wild South Shiraz-Cabernet Sauvignon 2014 Terningkast 6

Helt til slutt, en Sør-afrikaner. Blårød i fargen. Solbær, god frukt og noe urter. Smaken er som duften med frukt, bær og noe krydder. Bra avslutning. Kose vin og til grillmat. Jeg hadde vel egentlig forventet mer av denne vinen. Først og fremst for at vinen inneholder tett på 75% Shiraz og er produsert av Lutzville Vineyards som jeg har hatt en rekke gode opplevelser med. Men, det er fortsatt et riktig bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.