Bokkøl er vel noe av det tyskeste tyske som finnes. Helt siden bokkølet ble oppfunnet i Einbeck lenge før renhetsloven kom på 1500 tallet, så har bokkølet vært en viktig eksportvare for Hanseatene.

I Norge var dette hansaølet så populært at hansakoggene på vei til Bergen ble plyndret av øltørste nordmenn langs norskekysten. Vi plyndrer ikke ølbåter lenger. Heldigvis har vi lært å brygge bokkøl selv.

Aass Bock. Norge, Drammen. Pris kr. 38,- (33cl)

Ølet har en vakker mørk rødbrun farge. En god duft av malt, humle, kaffe og karamell. Fyldig start, god fruktighet med en herlig friskhet. Sødmen balanseres av en riktig god bitterhet. En nydelig ettersmak som varer lenge. En øl som kan brukes til det meste, men etter min ringe mening så mest til kos. Meget bra kjøp

Graff Reformator Doppelbock 2016. Norge, Tromsø. Pris kr. 83,- ( 33 cl)

Fin brunrød farge. Meget god duft av malt, sjokolade og svisker. Nydelig fylde på smak, silkemjuk munnfølelse. Perfekt balanse. Lang ettersmak. Perfekt øl til ost. Om jeg hadde gitt poeng og ikke kastet terning, hadde ølet fått 88 poeng. Men siden prisen teller med i terningkastene, så får den en femmer. Uansett, et fantastisk øl.

Ringnes Polaris Kaffebokk. Norge, Rogaland. Pris kr. 55.90 (30 cl)

Polaris serien til Ringnes, viser at bryggeriet kan være mer enn et «carlsbergbryggeri» men et sted med virkelig dyktige bryggere. Rødgyllen farge. En nydelig kaffeduft, malt og sjokolade. Smaken er fyldig, lever flott opp til duften med et lett kaffepreg, riktig bra balanse med en meget god ettersmak med kaffepreg. Passer fint sammen med dessert.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.