Bordeaux slottet Château du Seuil har jeg hatt gleden av å følge mer eller mindre sporadisk siden begynnelsen av 1990 tallet.

Da hadde et par fra Wales, Bob and Sue Watts, akkurat overtatt slottet i Graves med sine cirka 25 ha vinmark. De renoverte bygningene og de fleste markene la de om til organisk drift. Ikke minst, så fikk de opp kvaliteten på vinene. Og da som nå, var jeg vel litt forundret over at de ikke gjorde som så mange andre vinprodusenter, sendte prisene opp i himmelen. Så bare for å ha sagt det, vinene fra Château du Seuil er virkelig verd pengene.

Château du Seuil 2015. Frankrike, Bordeaux, Graves. Pris kr. 210,- Poeng 88/100.

Vinen er laget på Merlot 40% og Cabernet Sauvignon 60%. Fargen er mørk rubinrød med et bitte lite ungdommelig blått skjær. Lekker fruktig duft med solbær, tørkede svisker og det der lille udefinerbare. Smaken er frisk, fruktig med en fin fylde. God rund munnfølelse. Mild tannin og en meget bra balansert syre og sødme. Meget bra ettersmak. En glimrende vin til småvilt. Jeg er spent på hvordan den smaker om fire, fem år. Er du glad i vin fra Bordeaux, så løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.