Den niende etappen går fra Saint-Girons til Bagnères-de-Bigorre.

Årets andre etappe gjennom Pyreneene. Det er en relativt kort etappe med sine 168 kilometer. Men, en etappe som har fem ekstreme kategori en klatringer med tilsvarende halsbrekkende nedkjøringer. Og midt i det hele, ligger det en spurt.

Froom og lagkameraten Richie Porte er noen formidable klatrere og det skal skje noe helt ekstremt om den gule trøya skal bytte eier i dag.Unknown

VIN

Det er Madiran vin som blir produsert rundt landsbyen Bagnères-de-Bigorre. Betegnelsen for vinen, er fra Madiran i Gascogne. Vinen produseres  under to appellasjoner, d’Origine Contrôlées (AOC for røde viner og Pacherenc du Vic-Bilh og Pacherenc du Vic-Bilh Sec for hvite viner. Produksjonsområdet for Madiran vin er fordelt over tre områder – Gers, Hautes-Pyrénées og Pyrénées-Atlantiques.

Madiran AOC fikk betegnelsen AOC i 1948. Og det er bare rødvinene som kan bruke betegnelsen AOC.

Den viktigste druen i Madiran AOC er Tannat. Vinen må inneholde 40 til 60 prosent Tannat. Resten er Cabernet Franc, lokalt også kalt Bouchy, Cabernet Sauvignon og Fer Noen av beste Madiran vinene er faktisk laget på 100% Tannat;.

Madrian vinen er normalt veldig konsentrert, med mye tannin, Vinen krever derfor flere års lagring for å nå sitt absolutte høydepunkt. Stilen på virkelig god Madiran, er ikke ulikt de aller beste Cabernet Sauvignon-dominerte Bordeaux vinene.

På vinmonopolet har vi en rekke rødvin fra Madiran. Skal jeg trekke frem en enkelt vin i fra den billigere enden av skalaen og som er en perfekt representant og en fantastisk vin fra Madrian, så blir det Ch. D’Aydie Odé 2009 varenr 1033801 og koster 169 kroner.

Dekanter denne vinen, og du vil få en nydelig duft av sommer og kirsebær. Fargen er mørk, nesten blårød. Den har en klassisk smak, ren og fruktig. En lang flott avslutning. Et veldig godt kjøp. Passer glimrende sammen med gårdagens cassoulet.

Visste du at:

Laurent Patrick Fignon, 12 August 1960 – 31 August 2010, var fra Bagnères-de-Bigorre,

Han vant Tour de France to ganger, i 1983 og 1984.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.