Tour de Gourmet. Hviledag, ta en øl.

UnknownSå er det hviledag i touren. For de av oss som nå er litt lei av vin og fransk husmannskost, så er det øl som gjelder. Fransk øl.

Første gangen jeg var i Paris, var jeg 16 år gammel. Med store øyne gikk jeg rundt og sugde i meg alt. Latinerkvarteret, Eiffeltårnet, Montparnasse og ikke minst, Harrys Bar. Jeg gikk rundt med en tysk biografi om Ernest Hemingway, lette etter Harrys Bar og den ølen han visst nok drakk om morgenen. Etter noen dager fant jeg baren, men ølen, den var en saga blott.Harry 8

Så, da jeg oppdaget Demory bryggeri hadde gjenoppstått, var sitringen fra 16 årsalderen tilbake i magen. Og man får kjøpt ølet i Norge.

Demory Paris

Demory Paris ble stiftet i 1827 og er et av Paris eldste og mest legendariske bryggerier. De oppnådde en enorm popularitet i Paris på slutten av 1800-tallet. Etter andre verdenskrig gikk det tyngre for bryggeriet og i 1953 var det slutt. Så, kanskje det ikke var så merkelig at den unge bartenderen på Harrys så rart på meg den gangen.

Men, etter femti  år er bryggeriet tilbake på banen med nye øl. Ølet som brygges av Demory Paris er preget av tyske tradisjoner og etter renhetsloven av 1516.

Etikettene er designet svært likt det bryggeriet benyttet i sin glanstid.

Demory-ParisFørste ølen jeg smakte, var Demory Paris Astroblonde. Et litt underlig navn, men så er det dette en svært tradisjonell lys lager i tysk stil. Ølet er gyllent med et flott, hvitt skum. Duften er noe blomsteraktig, med en fin malt duft. Smaken bærer preg av duften med en deilig malt og en fin og markant bitterhet i avslutningen. En lys og forfriskende pilsner. Anbefales. Må de bare få det ut i butikkene.

Demory Paris Astroblonde – Bestillingsutvalg – 33 cl – 4,8 % – Kr. 38,90

Demory Paris Roquette Blanche

Dette er et hveteøl etter beste tyske tradisjon. Gulfarget og uklar med flott hvitt skum. Dufter av korriander og kanskje litt banan.

Ølet er litt syrlig i starten som møtes av sødme og en deilig, svak bitterhet i avslutningen. Smaker fruktig av koriander og malt. Mye kullsyre. Dette ølet er kanskje best når det får roet seg litt i glasset. Forfriskende øl som fungerer godt til varme sommerkvelder.  Anbefales på det sterkeste.

Demory Paris Roquette Blanche – Bestillingsutvalg – 33 cl – 5,7 % – Kr. 41,90

jean_gabinJeg har også  en Demory Paris Noir. Den vil jeg komme tilbake til en kveld jeg har fått lastet ned den franske filmen ”Katten” med Jean Gabin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.