Tok over driften av konas vingård

Jean-Marc Brocard ble født i 1946 i Chaudenay-le-Château i Côte d’Or. Familien drev med jordbruk, men han fulgte sin fars råd om å bli ingeniør.

Det var først da han møtte sin kone, som hadde en vingård i Saint-Bris-le-Vineux, at han startet sin karriere innen vin. I 1973 ble sønnen Julien født og Jean-Marc plantet sine første vinranker i Préhy. Det er her vinhuset bygges noen år senere og blir Domaine Jean-Marc Brocard med beliggenhet i hjertet av Chablis. Jean-Marc Brocard har helt siden oppstarten vært opptatt av en bærekraftig måte å dyrke på. I dag er 60 hektar sertifisert økologisk og 40 sertifisert som biodynamisk. Julien Brocard kom inn i familiebedriften for å jobbe sammen med sin far i 1995 og er en ivrig forkjemper for økologisk dyrking. Jordsmonnet består av kimmeridgekalk med østersfossiler og leire.

Nr. 8017601

Brocard Pierre de Préhy Chablis (hvit)

Frankrike/Burgund/2022/12,5 prosent

Kr. 239,90 (basis)

Importør: Einar A. Engelstad AS

Chardonnay-druer fra vinstokker som er mellom 10-20 år gamle. Mot strågul. Kompleks duft med modne epler, sitron, lime, mineraler, urter, salt, blomster og noe fedme. Frisk i smaken med mer eple, sitrus, mineraler og nøtter. Lang ettersmak. Til sjømat.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.