Egentlig skrives det altfor lite om butikkøl.

Når det skrives om øl, så er det som regel det som dukker opp på vinmonopolet… eller så blir det kastet terning over juleølet i hytt og pine. Så den nye onsdagsspalten i Godt Drikke, blir reservert øl fra hyllene i butikkene.Vi går lett ut med et par øl fra Norges eldste bryggeri. Nemlig Aass Bryggeri i Drammen.

Aass Bayer. Norge, Drammen.

Aass Bayer er blant de beste bayerølene i Norge, om det ikke er det beste. Vakkert rødbrun farge, flott beige skum. Duften er fylt av malt, humle litt frukt og krydder. Smaken følger duften med sin lett røstede malt og fine hint av krydder og frukt. Letter bitterhet som er virkelig bra balansert mot sødme. Et øl som passer glimrende sammen med kraftige gryter. Bør serveres kjellertemperert, men kan også nytes iskald fra kjøleskapet. Meget bra kjøp!

Bryggerhuset Session IPL Norge, Drammen

Bryggerhuset er Aass Bryggeri sitt eget lille mikrobryggeri… eller forskingslaboratoriet om du vil. Brygghusets Session IPL, IPL står for India Pale Lager og session hentyder at det er et øl som vanligvis har en høyere alkoholstyrke. Men det spiller egentlig ingen rolle at det normalt skal ha en høyre alkohol, for her finnes det en herlig duft av humle, sitrus og malt. Smaken har en markant bitterhet, preget av malt og humle. Men forunderlig frisk på tross av bitterheten. Som lagerøl flest har den en vakker farge som lys rav med et flott skum. Om du liker lager med litt mer bitterhet enn den vanlige lagertypen, så er dette ølet for deg. For min del, ville jeg nok tatt med meg to bokser. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.