Alle vinene i testen er biodynamiske.

Et forskningsprosjekt i California hvor man sammenlignet konvensjonelle viner og biodynamiske, viste at man fikk mer vin for pengene ved å kjøpe biodynamisk. Uansett forskning, her er det iallfall masser av gode opplevelser.

Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2014 Tyskland, Pfalz. Pris kr. 198,- Poeng 89/100

Selv om denne vinen kommer ut med minst poeng av de hvite vinene, er dette min personlige favoritt. Vakker gulgrønn på fargen. Gode dufter av sitrus, epler og sommereng. Med andre ord, en duft av sommer. Smaken er frisk, med en bra fylde. Samme sitrus og epler som i duften med et lite hint av vinbergsfersken. Riktig bra balanse. En elegant og lang ettersmak. Passer glimrende til solveggen sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Porer Pinot Grigio 2014 Italia, Trentino-Alto Adige, Alto Adige. Pris kr. 235,- Poeng 90/100

Lys, lys gul på fargen. En lett fruktig duft med litt epler og sitrus. Smaken er lett, fruktig og lever elegant opp til duften. Bra syre og sødme. En lett og elegant ettersmak. Passer bra sammen med lette sjømatretter eller munter konversasjon. Meget bra kjøp.

Tissot La Mailloche Chardonnay 2014 Frankrike, Jura, Arbois Pris kr. 369,90 Poeng 92/100

En elegant strågul farge. En utrolig duft av sitrus, pære og nøtter. Man kan vel ikke kreve en bedre duft enn dette fra en Chardonnay. Smaken er fyldig med bra fruktighet. Nest inntil perfekt syre og sødme. En lang og god ettersmak. En vin som er perfekt til kos og skalldyr. Meget bra kjøp.

Rødvin

Tissot Singulier Trousseau 2015 Frankrike, Jura. Pris kr. 309,90 Poeng 90/100

En fin, litt disete rød farge. Fin duft av skogsbær med gode hint av urter og en anelse krydder. Smaken lever riktig bra opp til duften med sine bær og urter. Frisk og med bra balanse. En lang og fin ettersmak. En vin som vil gå riktig bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Mas del Périé Cahors La Roque 2015 Frankrike, Sørvest, Cahors Pris kr. 229,90 Poeng 88/100

Mørkerød på fargen med et lite blått skjær. En nesten klassisk duft av Malbec med sine mørke kirsebær og hint av vanilje og litt fat. Smaken er saftig med samme bær som i duften. Bra fylde og bra med tannin. Riktig godt balansert mellom syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med kraftige gryter. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.