To biodynamisk barberaviner som ikke er dyrere enn at man kan bruke dem som hverdagsvin.

 

Carussin_Completo_presseCarussin Un litro Completo 2013. Pimonte Italia.  86 poeng.

Her er det mye vin for pengene. Faktisk så mye at den er tappet en liters flaske. Fargen er dyp, litt grumset rød. Ung duft med kirsebær og rød frukt. Hint av urter. Smaken er forunderlig bløt med ekte barberasmak. Godt balansert syre og sødme. God ettersmak. Dette er vinen som man kan bruke til både kottletter og annet lyst kjøtt. Meget god kjøp.

Carussin Barbera di Asti Cru Lia Vi 2014. Piemonte Italia 87 poeng

Storebror Lia Vi utviser hakket mer eleganse, presisjon og smaksrikdom enn Carussins andre rødviner, og kommer fra en enkeltvinmark ved samme navn. Lia Vi blir i motsetning til nesten alle andre vinmarker i verden ikke beskåret, og ligner Carussin Lia Vidermed mer på en gjengrodd åker enn en vinmark. Her blir naturen overlatt til seg selv og må ordne opp på egenhånd – og det gjør den også med glans.

”Lia Vi” er den piemontesiske betegnelsen på den lille spurvefuglen rødhalset fluesnapper, som hekker i akkurat denne vinmarken. Det hadde den ikke gjort om vinmarken hadde vært dyrket på konvensjonelt vis, og derfor syntes Carussin at nettopp Lia Vi var et passende navn på både vin og vinmark.

Fargen er mørkt, mørkt rød. Nesten over i det svarte. Duften er ung, med kirsebær og blå plommer. Og akkurat som den foregående vinen kan man finne hint av urter om man sniffer godt nok. Smaken er mjuk, men allikevel frisk. Kirsebærene fra duften finner man igjen i smaken. Og man finner også en vel balansert syre og sødme. En riktig god og lang ettersmak. Dette er en vin som ligner poteten. Den kan brukes til det meste. Lyst kjøtt, lam eller svinekjøtt. Men den fungerer også aldeles glimrende som kosevin sammen med en god bok. Meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.