Tjuefem prosent av de Mack ansatte må gå.

Mer enn tjuefem prosent av Mack ansatte må gå etter Rema 1000 bruddet.

Mack-direktør Harald Bredrup bekrefter overfor avisen  iTromsø  bryggeriet må kutte 30 årsverk.

Den triste nyheten ble lagt fram på allmøter for Mack-ansatte, i Tromsø og i Nordkjosbotn i går. Administrerende direktør i Macks Ølbryggeri AS, Harald Bredrup, kan bekrefte kraftige kutt i antall ansatte.

– Vi ender opp med å kutte 30 årsverk, eller cirka 25 prosent, av de 124 årsverkene vi har i dag, medgir Bredrup.

– Disse kuttene vil fordeles utover salgsavdelingen, administrasjonen og produksjonen – over hele bedriften, rett og slett, forteller Bredrup.

Grunnen er det store inntektstapet Mack får etter Rema 1000 omlegging og inngåelse av såkalt ”bestevenn” avtalen med det danske storkonsernet Carlsberg Group.

Men det er ikke bare Mack som vil lide under nedskjæringene. Også i Nordkjosbotn med sine cirka 430 innbyggere vil de merke at hjørnestensbedriften Mack er tvungen til å skjære ned.

Bredrup uttrykker fortvilelse ovenfor situasjonen hans bryggeri nå har havnet i.

– Dette er helt klart dramatisk for oss. Kuttet er så stort, at vi ikke har helt klart for oss hvordan dette skal løses, helt enda. Kuttene vil også føre til en økt belastning på dem som sitter igjen, sier Bredrup.

 

Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelUkens Øl
Vidar Pedersen
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.