For meg starter sommeren sammen med Tour de France. Og det har den gjort siden syttitallet en gang da jeg begynte å følge touren og ble sånn rimelige avhengig.

En av de store rytterne på sytti og åttitallet, var Francesco Moser. Han  dominerte landeveiene fra slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet. I 1975 deltok han i Tour de France. Det ble bare med den ene gangen, men han vant den aller første ungdomstrøya som ble delt ut. Totalt kom han på sjuendeplass. En  av grunnene til at kun deltok den ene gangen, var at han var en stor og kraftig mann som var langt fra noen klatrer. Men han vant verdensmesterskapet på sykkel i 1977, med sølv i 1976 og 1978. Som om ikke det var nok, vant han tre av de store klassikerne og sitt favoritt løp Paris-Roubaix vant han tre ganger etter hverandre. Og på tross av at han ikke var noen klatrer, vant han Giro d’Italia i 1984. Samme år slo han Eddy Merckxs timesrekord fra 1972 på bane. På 51,151. En rekord som ble stående i ni år.

Vinhuset Moser

Francesco Moser.

I dag så eier han Vinhuset Moser. Et vinhus som ble etablert i 1979 da Francesco og Diego tok over familiens vinmarker i Val di Cembra.

Moser-familien holder til i Trento, hvor de eier 17 hektar vinmarker i områdene Cembra- dalen, Lavis, og Maso Warth. I 1988 bygde Francesco et nytt moderne vineri i biskopens gamle residens fra 1700-tallet, midt i hjertet av Maso Warth-eiendommen. I dag er det barna Carlo, Francesca og Matteo, som er vinmakeren, som driver gården. Vinen 51,151 er en hyllest til Francescos verdensrekord i Mexico City i 1984.

Moser 51,151 Brut Italia, Trentino-Alto Adige, Trento, Pris kr. 299,90 Poeng 90/100

Vinen er laget på champagnemetoden. Drua er Chardonnay. Lys strågul farge. Fine små bobler med et fint hvitt skum. Duften har alt som en riktig bra musserende vin skal ha. Sitrus, gule epler med hint av fersken og bitte litt brødbakst. Smaken er tørr, elegant, frisk med en fin fylde. Bra syre som balanseres perfekt. En god, frisk ettersmak. Vinen er glimrende som aperitiff og kose vin, men kan også brukes til skalldyr. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.