Familien Morin har vært vinbønder i 8 generasjoner på La Touraize som har vært i familiens eie siden 1704.

I 1880 hadde familien seks hektar vinmark og i 1912 så overtok Marius Morin. Men staten krever sitt så samme år ble han innkalt til 2 år militærtjeneste også 1914 begynte 1. Verdenskrig. Etter ha vært vekk i sju år, var vingården kraftig forsømt. Som mange andre menn som hadde vært med i krigen, så var han en ødelagt mann. I922 bestemte han seg for å slutte med vinproduksjon og ble i stedet en del av vinkooperativet Arbois. I årenes løp solgte Marius, en stor del av vingården sin og frarådet sønnen å bli vinbonde. Men man er ikke ekte sønn om man ikke trosser far og i 1950 overtok Michel Moring det som var igjen av eiendommen. Sammen med sin hustru Monique, fikk han renovert gården og de kjøpte tilbake land og vokste til 5 hektar.

I 1985 bestemte dagens eier, André-Jean Morin, for å bli med i driften og gården vokste til hele 15 hektar vinmark. Det største steget skjedde i 2009, da han bestemte seg for å forlate kooperativet og dyrke egen vin på egen etikett. Og det var et lykkelig valg, for når man smaker vinene fra André-Jean og Héléana Morin forstår man hvorfor.

Dom. de la Touraize En Flandre Arbois Chardonnay 2020. Frankrike, Jura, Arbois. Pris kr. 429,90 Poeng 94/100 Importør: Red & White AS

Drua er Chardonnay. En fin gulgrønn farge. Duft av friske, grønne epler med fine hint av blomstereng. Smaken er frisk med en stor fylde, mye frukt. En veldig bra balansert syre og sødme. Lang, tørr ettersmak. Passer glimrende til sjømat og lange diskusjoner. Verd pengene og et meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.