Mye spennende øl i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

0

Fredag kommer Vinmonopolet med en rekke nye produkter i bestillingsutvalget. Blant annet øl og juleøl.

Juleølet tar jeg ikke med, da den 17. november kommer Godt Drikkes store juleøltest. Et av de ølene som er virkelig vel verd å smake, og som ikke er juleøl, er belgiske Oud Beersel Oude Kriek. Kirsebærøl når det er som best. Om man ser på listene over øl denne gangen, så drukner den ikke i IPA lenger. Men, en IPA som ser veldig spennende ut, er Amager The Lady of Cofitachequi IPA fra det danske Amager Brygghus. Et annet øl fra det samme brygghuset er Amager Swole Mole Dryhopped Imperial Pilsner. En riktig bra pils.

Om du fortsatt tror at Italia bare er Fiat og vin, så tar du skammelig feil. De siste årene har birradet kommet flere spennende øl fra støvlelandet. Blant annet Birra del Borgo KeTo Reporter. Så absolutt et øl som er vel verd å drikke. Nederland er mer enn Heineken. De har også det glimrende ølet La Trappe Oak Aged Batch 23 fra klosterbryggeriet Bierbrouwerij de Koningshoeven.

Godt Drikke har tidligere omtalt det New Zealandske bryggeriet Renaissance Brewing. Nå kommer de med et nytt øl på polet, og jeg gleder meg som et barn på julaften til å smake  Renaissance Black The Ripa.

Naturlig nok er det mye norsk øl i bestillingsutvalget. Og en del ser riktig spennende ut. Haandbryggeriet har igjennom årene kommet med masser av bra øl, så det er kanskje ikke så rart at jeg ser frem til å smake Haandbryggeriet Belgisk Mørk Sterkøl.

Det er vel heller kanskje ikke så rart at et bryggeri fra Bergen lager et øl som heter Varg Veum Bayer. Og når det er et kvalitetsbryggeri som 7 Fjell Bryggeri så er det bare å glede seg. Jeg må ha med en norsk ipa også. Problemet med norske ipar er at man altfor ofte får følelsen av å tygge humle, men jeg har tidligere smakt IPA fra Grünerløkka Brygghus som har vært riktig bra og riktig bra balansert. Så derfor gleder jeg meg til deres Grünerløkka Brygghus White IPA.

Det er som sagt mye juleøl i bestillingsutvalget denne gangen. Naturlig nok. Og disse vil bli behørig omtalt den 17. november.

Hele lista fra BU finner du her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.