Spar penger på Systembolaget.

imagesDet å handle øl i Sverige, er ikke bare bare.  Dels er det bare lov å selge øl i butikkene med en alkoholprosent på 3,5. Noe som daværende statsminister Gunnar Sträng, døpte ”folköl”.  Dels er det begrenset hvor mye du får ta med deg hjem.

På grunn av den lave alkoholprosenten i Sverige, så har det vært begrenset hvor mye eksperimentering det har vært på svenske bryggerier. Det har liksom vært nok med ”en stor stärk”.  Men nå skjer det saker og ting i Sverige også. De siste ti årene har det kommet et 30 tall nye småbryggerier og mikrobryggerier, som utfordrer gigantene i svensk bryggeri virksomhet. Også det svenske Systembolaget merker interessen for øl. Noe som merkes på det mer ”eksklusive” øl sortimentet, der salget går rett til værs  Ikke det at Systembolaget selger mer øl enn før, men det er som sagt, den mer spesielle ølen som selger. I år har Systembolaget lansert mer enn 180 ølsorter i segmentet spesialøl. Og da er juleølet ikke tatt med- noe som inntil i oktober i år, ga et salg på ca 370.000 liter. Sammenlignet med samme tid i 2006, hvor salget var på knappe 1000 liter.

UnknownMen, hva betyr det for oss harryhandlere?  

De fleste av øltypene man får på Vinmonopolet, kan man nå få på Stystembolaget også. Og det er ikke tvil om at du kan spare penger med en snartur over grensa. Ofte koster  ølet på Systembolaget, halvdelen i forhold til Norge.  For eksempel koster en Corsendonk Christmas Ale 75 cl, ca 66 kroner i Sverige mot 167,75 i Norge.  Eller en Leffe Blond til 15 kroner mot 65 kroner her hjemme.
Så det er store penger å tjene på en aldri så liten harrytur.
images-1
Du kan ta med deg 5 liter øl tollfritt inn i Norge. Om du kjører innom tollen, så kan du ta med deg hele deg 27 liter, altså 81 flasker sterkøl. Da må du betale KR 540 i toll (20 kr literen) eller ca 7 kroner pr flaske.  Med andre ord, om du tar med deg 81 flasker Leffe, så koster de deg med toll, 22 kroner flaska.  Totalen blir da 1782 kroner. Sammenlignet med Vinmonopolets 3393 kroner, sparer man en god slant for noe godt. Og det er jo alltid hyggelig med en tur til borderfolket .
Kilde for tallene er klikk.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.