Sommerens roséviner.

Endelig så er rosévinene kommet på kartet.

Siden 2013 har salget av rosévin i Norge og i resten av Europa økt betraktelig. Og grunnen er at kvaliteten på rosévin også har en stigende kurve.

Her er Godt Drikkes forslag på gode og mindre gode vinopplevelser med rosé denne sommeren.

Muga Rosé 2014, 88 poeng.

Lakserosa farge. Her er det nydelige dufter av de første jordbærene, rips og sommeren når den er som best. Smaken lever opp til duften, med sin syrlige og friske smak av røde bær og med sin virkelig elegante balanse mellom syre og sødme. Denne vinen bør nytes sammen med dine beste venner og til lyst kjøtt, salater og andre lette sommerretter. En ekte løp og kjøp vin.

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2014 87 poeng.

Lys rosa. Dufter blomstereng med jordbær og blomster. Smaken er frisk og syrlig med en flotte bær. Den har elegant balanse mellom syre og sødme. En rosévin man virkelig nyter. Til kos, salater og lyst kjøtt. Hvem var det som sa at tyskerne bare kan lage hvitvin? Meget godt kjøp!

Biokult Zweigelt Rosé 2014 85 poeng

Lys, lys rosa på fargen. God duft av blomsterhage, jordbær og noe krydder. Smaken lever opp til duften med sommer og venner. Frisk, elegant syre og en god ettersmak. For meg er dette en kose vin, men den går fint sammen med skalldyr, lyst kjøtt og kvelder med sommersol. Anbefales og godt kjøp.

Ch. Ribaute Cuvée Ripa Alta 2014 84 poeng

Blek rosa på fargen. Nydelig duft av blomster og fersken. Smaken er elegant, frisk og med røde bær. God syre. Foruten om kos med vennene, så nyt den gjerne sammen med lyst kjøtt eller skall dyr. Godt kjøp.

Künstler Pinot Noir Rosé Trocken 2014 83 poeng.

Lys rosa farge. Duft av jordbær og noe fersken. Frisk smak, god syre og riktig god frukt. Lang og god ettersmak. Brukes gjerne sammen med salater og lett sommermat.

Cuvée Christer Berens Chevalier Rosé 2014. 79 poeng

Rosa på fargen. Dufte av røde bær og noe urter. Smaken lever opp til duften med sine røde bær. Grei syre. Grei ettersmak.

Montrose Rose Les Lezards 2014 77 poeng

Lys rosa på fargen. Dufter av appelsin og sitrus. Smaken er lett, noe frukt. Mye syre. Anbefales ikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.