Jeg skal ikke påstå at jeg har smakt alle bag in box som finnes. Det er vel knapt noen som har det. Men, av de boksene jeg har smakt, er det disse som jeg tror vil tilfredsstille de fleste som rimelige sommervin på boks.

Jeg vil begynne med min personlige favoritt når det handler om rødvin på bag in box.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna

Fargen er nydelig, dypt rød, duften er frisk og med noe kirsebær. Smaken er en typisk ung vin, men har et fint preg av kirsebær og en rund god smak. En vin som på grunn av sine milde tanniner går, glimrende sammen med de fleste retter som sommeren har å by på. Virkelig godt kjøp.

Collection Valpolicella Riposto

Foto:Excellars
Foto:Exellars-

Fargen er rubinrød som blinker vakkert i glasset. Duften er nydelig med hint av kirsebær, frukt og rosin. Smaken er en fin blanding av frukt, krydder og rosin. Tett på perfekt match mellom sødme og syre. Passer som kosevin eller til pasta eller salater.

Appassimento Originale Vino Rosso

En nydelig dyp rød farge. Herlig av solbær og mørke bær samt noe urter. Modent saftig fruktpreg, godt balansert syre, nydelig struktur med fine tanniner. En lang ettersmak. En ekte løp og kjøp vin som passer glimrende til biffer, lammekottletter og annet ”tungt” stoff på grillen. Med andre ord, en vin som er som poteten, den kan brukes til alt.

Vicara Barbera del Monferrato 2011

Dypt rød farge. En fin duft av kirsebær og blåbær. God saftighet, fint balansert syre og sødme. En riktig god munnfølelse. Bra ettersmak. Passer fint til grilla kyllingfilet og annet lyst kjøtt på grillen. En herlig kosevin til den gode samtale.

 

Godt Drikke kommer tilbake neste uke med forslag på grillvin og sommervin på flaske. Så gled dere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.