De siste årene har ingefærølet kommet til heder og verdighet igjen. Og da spesielt ingefærøl med alkohol.

Ekte ingefærøl skal brygges som øl. Med andre ord, det skal fermenteres og dermed klassifiseres det som øl. Noen ingefærøl på markedet har egentlig ikke noe med ingefærøl å gjøre, da det bare er vann, sukker, aroma og kunstig tilsatt kullsyre. Med andre ord, det kunne like gjerne bli kalt ingefærbrus.

Alkoholholdig ingefærøl.

Normalt så er ingefærøl alkoholfritt da fermenteringen er så kort, men det finnes hederlige unntak. Aass bryggeri sitt ”Bryggerhuset Session Ginger Beer,” som kom sist år, var Norges første alkoholholdige ingefærøl og ble utviklet i samarbeide med Meny og selges kun i Meny butikkene.

Nå har Mack Bryggeri også kommet med to typer alkoholholdig ingefærøl. Dels en klassisk ingefærøl, Mack Ginger Beer som holder 4,7 prosent alkohol og som selges i de fleste supermarkeder. Den andre er litt mer eksotisk, Mack Ginger Beer Chili og som navnet sier, tilsatt chili.  Om man ser på responsen på de to ølene under Buktafestivalen sist helg, så ser det ut som om Mack har fått to produkter som har fått bein å gå på.

Personlig mener jeg ingefærøl skal serveres så kald som bare mulig. Gjerne med isbiter og lime. Med andre ord, som en hyggelig sommerdrink.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.